Af - 26/08-14 10:33; Opdateret: 28/08-14 09:09

Nyt tilbud til desperate singler: Køb en fup-kæreste på nettetNyt tilbud til desperate singler: Køb en fup-kæreste på nettet

En ny tjeneste giver dig snart mulighed for at designe din egen fup-kæreste, som derefter vil skrive og ringe til dig. Og med en pris fra 50 kroner om måneden er der måske penge at spare.

storybild

Reklame fra Invisible Girlfriend

Det lyder som science fiction, men den er god nok. Snart kan du designe din egen falske kæreste fra bunden.

Du kan bestemme, hvordan han eller hende skal se ud, og hvordan i har mødt hinanden. Herefter vil din falske kæreste begynde at ringe og skrive til dig - og hvis du køber den helt store pakke kan du også se frem til at modtage håndskrevne noter og blomster fra din opdigtede udkårne.

Rasende kunder skabte Imerco-kaos: 16.000 danskere prøvede at købe den samme vase
Rasende kunder skabte Imerco-kaos: 16.000 danskere prøvede at købe den samme vase

Sådan lyder tilbuddet fra folkene bag Invisible Girlfriend, der i disse dage er ved at blive testet for udvalgte brugere.

Og indenfor ganske kort tid bliver tjenesten præsenteret, som et digitalt alternativ til en rigtig kæreste. Der er bare et problem, mener ekspert.

- Det er meget få, som vil bruge sådan en tjeneste. Formålet med at chatte og tale sammen i en dating-sammenhæng er at møde den anden person, og det kan man jo ikke her, når det er en opdigtet person, siger Casper Radil, der er sociolog og har forsket i netdating.

Derfor er hans dom klar.

- Tjenesten vil tiltale de samme typer, som kan finde på at tage en escortpige med til familiefest for at lege, at de har en kæreste. Man skal med andre ord være lidt af et grænsetilfælde for at synes, det her er spændende, siger Casper Radil.

Facebook får din kæreste til at skride
Facebook får din kæreste til at skride

Han understreger dog, at Invisible Girlfriend har potentiale til at tiltrække en gruppe brugere, som kun er med fordi, de synes det er sjovt at have en kæreste, der bliver styret af en robot - og hvis man betaler nok en rigtig skuespiller.

- Men den andel af brugerne, der vil være seriøse omkring deres falske forhold vil være minimal, mener Casper Radil.

De usynlige kærester kommer i tre forskellige pakkestørrelser - ‘snakker bare’, ‘seriøst forhold’ og ‘nærmest forlovede’. Priserne ligger mellem en flad halvtredser og op til 250 kroner.

Vælger du den dyre pakke får du til gengæld både blomster tilsendt, rigtige telefonopkald og en falsk profil til din ‘kæreste’, som du kan bruge på Facebook.

Unge kvinder raser: Ungdomsblad opfordrer piger til at tage p-piller
Unge kvinder raser: Ungdomsblad opfordrer piger til at tage p-piller

Andrea Mehl Knudsen, der er cand.mag. i computermedier med speciale i netdating mener heller ikke, at tjenesten, der er baseret i USA, vil blive populær her i landet. Og det handler især om vores kultur.

- Det er en illusion, de sælger, nærmest som en slags digital lolitadukke. I Danmark er det ikke tabubelagt at være single, og det er ikke noget socialt stigma omkring det, siger hun.

Hun har svært ved at forestille sig en hypotetisk situation, hvor det vil give mening at have en falsk kæreste - især i disse tider, hvor alle har mulighed for at flirte med tilfældige - men dog ægte - mennesker på tjenester som Tinder.

- I vores virkelighed virker det fuldstændig unødvendigt at have en falsk kæreste. Det er muligt, at man kan hygge sig med at skrive med en person, som man selv har opdigtet, men i sidste ende snyder man bare sig selv.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Invisible Girlfriend om, hvornår tjenesten bliver lanceret for alle. Men firmaet bag oplyser på deres Facebook, at udvalgte brugere allerede nu kan få lov til at teste tjenesten.

Facebook-blær er et tegn på dårlig selvtillid
Facebook-blær er et tegn på dårlig selvtillid

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

I denne uge er der fest på...
bt.dk
Efter hård kritik af...
bt.dk
Tricktyvene er gået digitalt: Køber...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx