Af - 30/04-15 13:25; Opdateret: 30/04-15 13:39

Populær 'Netflix'-kopi er kendt ulovligtPopulær 'Netflix'-kopi er kendt ulovligt

I en ny dom er Popcorn Time blevet kendt ulovlig af den højeste retsinstans i England.

storybild

Popcorn Time menes at være udviklet af en gruppe anonyme programmører fra Buenos Aires i Argentina. (Billede: Polfoto)

- Det står klart, at Popcorn Time-applikationen bliver brugt til at se piratindhold over internettet, og det står også klart, at det er formålet med tjenesten. Der er ikke rigtig nogen, der bruger Popcorn Time til at kunne se indhold, der er gjort tilgængeligt på lovlig vis.

Sådan lyder det fra dommer Colin Birss fra Landsretten for England og Wales, ifølge Mediawatch, efter at han i dom har givet de amerikanske filmselskaber ret i, at Popcorn Time, som platform for pirat-filmdeling, er ulovlig.

Tjenesten, der også har spredt sig voldsomt i Danmark, blev særdeles populær i fjor, hvilket blandt andet har betydet, at den er større end HBO samt Viaplay, mens Netflix stadig topper listen.

Gratis streamingtjeneste vokser med rekordfart og truer Netflix
Gratis streamingtjeneste vokser med rekordfart og truer Netflix

Interessen for Popcorn Time er dog faldende på dansk jord, da det for kort siden kom frem, at man vil gå mere offensivt til værks fra filmselskabers side og hyre advokater til at give bøder for ulovlig downloading.

Søgsmålet står Twentieth Century Fox, Universal Studios, Warner Bros., Paramount Pictures, Disney og Columbia Pictures bag, hvilket betegnes som en skelsættende sejr for dem, men samtidig opfattes som et stort nederlag til folkene bag pirattjenesten.

- Vi er temmelig skuffede over det juridiske system i Storbritannien, og vi kede af det på vegne af de britiske borgere og deres basale rettigheder, ved at retten til ytringsfrihed og netneutralitet bliver kaldt tilbage på så let vis, lyder det i en skriftlig kommentar fra de anonyme programmører til The Next Web.

Man kan læse hele dommen her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eriksen snydt for drømmen: Manchester...
bt.dk
Drama på fly: Pilot lagt i håndjern...
bt.dk
Dansk festival storhyldes i udlandet:...
bt.dk
Motorvej åbnet igen: Anholdelse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx