Af - 04/08-14 07:58

Christian holdt Facebook-fri i 3 uger: Det har været hårdtChristian holdt Facebook-fri i 3 uger: Det har været hårdt

For at få mere nærvær med sin familie droppede 33-årige Christian alle sociale medier og nettet i sin ferie. Forsøget gik dog ikke helt efter planen.

storybild

Christian slapper af med sin søn i de internet-fri dage (Billede: Privatfoto)

Det kan være svært for alvor at nyde ferien, når telefonen og computeren ustandseligt kræver din opmærksomhed med notifikationer og beskeder. Derfor besluttede 33-årige Christian Sophus Ehlers fra København helt at droppe nettet i tre uger.

Inden forsøget startede fortalte Christian til metroxpress, at han håbede på at få mere nærvær med sin familie - og det fik han. Men det har ikke været helt lige til at trække stikket til den digitale verden.

- Det har været svært, men det er lykkedes for mig. Jeg brugte overhovedet ikke sociale medier i tre uger. Men jeg kunne ikke holde mig fra nettet, som jeg ellers havde planlagt, fortæller Christian, der faldt i med en uge tilbage af forsøget, hvor han begyndte at læse nyheder på nettet.

Dropper Facebook i ferien: - Jeg har fået meget mere nærvær med min søn
Dropper Facebook i ferien: - Jeg har fået meget mere nærvær med min søn

Han betegner dog alligevel sin tid væk fra de online fællesskaber som en succes.

- Jeg har været mere til stede i nuet og slappet helt af. Der er flere, der har været ude og kritisere det at holde Facebook-fri, som et modelune og et forsøg på at få opmærksomhed. Men jeg ville ikke skabe en trend, jeg havde bare brug for en pause, siger Christian

Han er glad for igen at være tilbage på nettet og sociale medier, selvom han er blevet lidt skræmt over, hvor hurtigt han blev storbruger igen.

- Hånden kommer automatisk ned i lommen for at fiske telefonen frem, og jeg tjekker de sociale medier hele tiden igen. Men samlet set er jeg blevet bekræftet i, at det har været en sund beslutning at tage en pause for en stund.

Unge strandgæster hånede 33-årig mor for hendes strækmærker
Unge strandgæster hånede 33-årig mor for hendes strækmærker

Ny app afslører dit iPhone-forbrug - tør du kende det?
Ny app afslører dit iPhone-forbrug - tør du kende det?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Madskolen: Sådan laver du smukke...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx