Af Sebastian Kirk - 03/09-17 21:58

IKEA laver genial app: Indret dit hjem med telefonenIKEA laver genial app: Indret dit hjem med telefonen

Snart vil det være muligt at indrette sit hjem med virtuelle IKEA-møbler uden at bruge en krone.

storybild

Med IKEA Place-appen vil det være muligt at indrette sit hjem kun ved hjælp af en smartphone.

Du har måske prøvet det: Du køber en sofa eller et andet møbel i IKEA, får den fragtet hjem på en trailer, slæber den op til lejligheden på 3. sal - for derefter at finde ud af, at den egentlig ikke passer så godt ind i stuen, som du havde håbet på.

Det problem forsøger IKEA nu at komme til livs ved hjælp af en ny, smart funktion, der er på vej til Apples iPhones.

Med IKEA Place vil det således være muligt at pege sin telefon mod et vilkårligt sted i hjemmet og sætte kædens forskellige møbler ind på skærmen ved hjælp af den såkaldte AR-teknik (augmented reality). På den måde kan man få en ret god idé om, hvordan den færdige indretning kommer til at se ud, uden at man overhovedet har sat sine ben i en af IKEAs forretninger.

IKEA Place gør brug af det såkaldte ARKit - en ny funktion i Apples kommende styresystem, iOS 11, der bliver lanceret til september. Det er en slags legeplads, der bruger AR til at 'forstærke virkeligheden', som navnet antyder. Men det fungerer også som en platform for app-udviklere, der altså selv kan udvikle iPhone-apps, der benytter sig af teknologien.

Fra IKEAs side er der endnu ikke udsendt meget andet information om Place-appen end en kort video, der introducerer teknologien. Men kommunikationschef i IKEA Danmark, Tina Lindharth, bekræfter over for metroxpress, at appen er på vej, og at der vil følge mere information om den i løbet af september, når Apple ruller det nyeste styresystem ud til brugerne.

Du kan se IKEAs korte introduktionsvideo herunder:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Wozniacki sætter ord på kommende...
bt.dk
Dansk musiker vil være 'X...
bt.dk
Tv-kanal relancerer ikonisk tv-program
bt.dk
Forsker dræber udbredt myte om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx