22/10-15 07:09; Opdateret: 26/10-15 13:46

Så dårligt er batteriet i nye smartphonesSå dårligt er batteriet i nye smartphones

Vores telefoner bliver flottere og større med tiden, men ikke nødvendigvis bedre, viser en laboratorietest fra Forbrugerrådet Tænk.

storybild

(Billede: Polfoto)

Smartphones har været en del af vores liv i efterhånden mange år, men som telefoner har de teknologisk ikke rykket sig ret meget.

Og for nogle modeller går det endda den forkerte vej, mener projektleder i test- og analyseafdelingen hos Forbrugerrådet Tænk, Mikkel William Nielsen.

I et samarbejde med andre europæiske forbrugerorganisationer har Forbrugerrådet Tænk netop testet en række nye smartphone-modeller, og særligt Samsungs modeller overrasker negativt.

- Samsungs helt nye modeller er samlet set ikke lige så gode produkter, som deres forrige modeller var, og det skyldes blandt andet batteriet, siger han.

Denne populære app dræner dit iPhone-batteri
Denne populære app dræner dit iPhone-batteri

Man kan for eksempel ikke længere selv skifte batteriet på flere af Samsungs nye modeller, og man kan heller ikke sætte et eksternt hukommelseskort i, hvilket er noget af det, der trækker ned i den samlede bedømmelse.

- Vores test viser, at batterilevetiden på den nye Samsung Galaxy S6-model for eksempel er ringere end forrige års S5-model, når telefonen er på standby, eller når man bruger GPS. Samlet set får batteriet på den nye model karakteren "God", mens S5-modellen fik karakteren "Meget god" for sit batteri, siger Mikkel William Nielsen.

Samtidig var den gamle S5-model vandafvisende og støvtæt, hvilket Samsung er gået væk fra med sine nye modeller.
Den største overraskelse ved Forbrugerrådet Tænks opdaterede testskema over smartphones er måske, at "mosefundet" Samsung Galaxy S4 fra foråret 2013 stadig ligger bedre placeret end Samsungs nye modeller og Apples seneste iPhone-modeller.

Det har igen noget at gøre med, at telefonens kerneegenskaber, det vil sige muligheden for selv at øge telefonens hukommelse, antennens følsomhed og ikke mindst batterilevetiden, var bedre i 2013, end de er i dag.

Vedholdende iPhone-rygte lover dårligt nyt til Apple-fans
Vedholdende iPhone-rygte lover dårligt nyt til Apple-fans

Målt på de parametre er den gamle S4 også en bedre telefon end de nye iPhone-modeller, som har dårligere batterilevetid end forrige års model iPhone 6. Og netop iPhone 6 fik negativ kritik for sin batterilevetid.

- Vi forholder os for eksempel ikke til et parameter som design. Vi undersøger telefonens ergonomi og brugervenlighed, og hvor holdbar den er, men forholder os mindre lidt til, om det er en plastikmodel, eller om den er lavet af aluminium - så længe det vel at mærke ikke har betydning for telefonegenskaberne, siger Mikkel William Nielsen.

Og han er da også tilbageholdende med at anbefale en ældre telefon som Galaxy S4, fordi du risikerer at mangle eller skulle vente længe på vigtige sikkerhedsopdateringer.

- De telefoner, vi tester, er udstyret med det styresystem, som fulgte med fra fabrikken, så man skal være opmærksom på, at telefonen kan opføre sig anderledes, når den får nyere opdateringer og måske efterfølgende kan føles langsommere, siger Mikkel William Nielsen.

LÆS OGSÅ: Her er det: Batteriet holder din smartphone med strøm i en uge

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fik sin penis slemt i klemme...
bt.dk
Trumps huskeliste til sig selv er...
bt.dk
Først troede de, hun var offeret: Men...
bt.dk
Medie: Tålmodigheden er væk - Real...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx