Af - 28/03-16 13:18; Opdateret: 28/03-16 14:55

Her bryder de fleste Snapchat-brugere loven uden at vide detHer bryder de fleste Snapchat-brugere loven uden at vide det

Den britiske kulturminister Ed Vaizey har netop bekendtgjort, at det er ulovligt at tage screenshots og dele dem med andre uden samtykke fra ejeren - det kan koste fængselsstraf.

Bildstrecke im Grossformat »

Her er en række sjove screenshots fra Snapchat.

I Storbritannien lever mange Snapchatters på kanten af loven. Regeringens kulturminister, Ed Vaizey har nemlig stadfæstet, at det er ulovligt at tage screenshots af 'snaps' og dele dem med andre personer. Det skriver britiske Metro.

- Ifølge britisk lovgivning om ophavsret, vil det være ulovligt at kopiere et billede, og offentliggøre det, uden samtykke fra billedets ejer, skrev ministeren på den britiske regerings hjemmeside, Parliament.uk.

Snart får du måske personlige emojis i Snapchat
Snart får du måske personlige emojis i Snapchat

Det betyder med andre ord, at hvis du for eksempel foreviger et frækt 'snap' ved hjælp af sluk- og home-knappen, og efterfølgende deler den i en gruppesamtale, kan du, ifølge Ed Vaizey, ryge i spjældet.

- Offentliggørelse af private fotografier med seksuelt indhold, uden samtykke fra personen afbilledet, er en overtrædelse af straffelovens paragraf 33. Hvis dømt skyldig, kan man risikere op til to år i fængsel, advarer den britiske kulturminister.

LÆS OGSÅ: Snapchat kan være på vej med særlige snap-briller

LÆS OGSÅ: Ingen kan genkende popstjerne i metroen - kan du?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
Amalie blogger tit om sit sexliv: Det...
bt.dk
Kickstart foråret med sund mad: Lene...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx