Af - 20/04-16 08:29

360 grader: GoPro laver overdrevet ufo-kamera360 grader: GoPro laver overdrevet ufo-kamera

GoPro har haft modvind det seneste år, men nu lader det til at kamera-kæmpen kommer stærkt tilbage. GoPro vil påny revolutionere branchen, med introduktionen af virtual reality.

Bildstrecke im Grossformat »
Hardwareproducenten Razer står i spidsen for projektet Open Source Virtual Reality, hvor både software og hardware er open source – hvilket i princippet vil sige, at du selv kan bygge dit VR-headset. Hvornår en forbrugerudgave lanceres vides ikke, men alle kan købe udviklerversionen til cirka 1.950 kr. Mobiltelefonproducenten HTC samarbejder med spiludvikleren Valve om deres VR-headset, der som det eneste ikke blot holder styr på, hvor du kigger, men, ved hjælp af et par sensortårne, også hvor du befinder dig i et rum på 4,5 x 4,5 meter. Kommer på markedet inden jul, prisen er ukendt. Både Samsung, Google, Mattel, Carl Zeiss og mange flere tilbyder VR-løsninger, hvor din smartphone agerer hjernen i dit VR-headset. Kvaliteten af oplevelsen afhænger derfor helt og holdent af telefonens skærm og sensorer. Flere af løsninger er allerede lanceret, og priserne strækker sig fra gratis til cirka 1.750 kroner. Det var i sidste uge muligt at prøve PlayStation VR på Gamestop Expo i København, men VR-headsettet kommer først i butikkerne i første halvår af 2016. Det fungerer sammen med PlayStation 4, og Sony har allerede sat deres spiludviklere til at designe virtual reality-spil. Prisen er ukendt. Oculus Rift startede hele den nuværende virtual reality-trend, og blev sidste år opkøbt af Facebook for 11 milliarder kroner. Teknologisk er Oculus Rift på forkant og har opbakning fra en række større spiludviklere samt Microsoft. VR-headsettet lanceres i starten af 2016, prisen er ukendt.

GoPro er ikke den eneste spiller på VR-markedet. Se med her.

GoPro er klar med deres seneste skud på stammen indenfor virtual reality, for at holde trit med den hastig voksende konkurrence. Med to nye kameraer, Omni og Odyssey, lægger GoPro op til et comeback af dimensioner.

Omni er kugleformet, består af seks Hero4 kameraer, og skyder videoer i 8K - den højeste billedeopløsning der findes. Med en aktiekurs som en nedadgående rutsjebane, forventes det at kameraet skal være med til at få GoPro tilbage på sporet.

Svigtende julesalg kæntrer kendt kameraproducent
Svigtende julesalg kæntrer kendt kameraproducent

Navnet Omni betyder 'alt', og ved hjælp af kameralinser på alle sider, ser kameraet nemlig alt, og supporterer dermed 360 grader virtual reality. Prisen ligger på 32.000 kroner, skriver Mashable.Virtual reality er dog ikke for alle, da den forholdsvis nye teknologi stadig er utrolig dyr, eftersom den kræver flere enheder i et system. Men hvis man er professionel kameramand, vil et GoPro Omni ikke være tilstrækkeligt.

Den perfekte kamera-kube til vinterferien
Den perfekte kamera-kube til vinterferien

Af den grund har GoPro skabt Odyssey - et 360 graders monster, med 16 kameraer og en pris på 98.500 kroner. Et kamera, der ser alt, og gengiver det i højeste kvalitet.TV: Far fejlede:  Lånte søns GoPro med på ferie
TV: Far fejlede: Lånte søns GoPro med på ferie

YouTubes nye virtual reality tjeneste kaldet Jump er allerede lanceret - se en af verdens første VR-videoer med Avicii her:

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx