Af - 21/10-15 19:52; Opdateret: 21/10-15 20:11

TV: Sådan har 'Techno Viking' det selv med videoen alle kenderTV: Sådan har 'Techno Viking' det selv med videoen alle kender

Han er et af internettets mest sete memer, men en ny dokumentar afslører, at hovedpersonen faktisk er ret ked af sin berømmelse.

Her kan man se det originale klip fra 2000. Senere er videoen af den dansende mand blevet ændret på talrige måder. Manden, der er blevet kendt som Techno Viking kommer ind i klippet omkring 45 sekunder inde. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Siden 2007 har den tyske 'Techno Viking' været en fast bestanddel af internettets meme-kultur, hvor han i et få minutter langt klip flasher sine vilde dancemoves, peger sig ildevarslende ud af en konflikt og i det hele taget opfører sig så meget som en alfahan med en thorshammer om halsen, at flere oprindelige, historiske vikinger sikkert roterer i gravhøjen af misundelse.

En ny dokumentar viser hele historien om det legendariske klip, der er filmet til moddemonstrationen til det hedengangne Love Parade i tyske Berlin. Matthias Fritsch, en videokunstner, havde optaget den dansende mand til en rave-demonstration, der kæmpede imod ideen om den store teknofestival, hvor mere end en million dansede og tog stoffer i Berlins gader.

Oprindeligt lagde den tyske videokunstner optagelsen ud med titlen 'KNEECAM no.1.' Det var tilbage i 2001, året efter han havde deltaget i FuckParade. Der skulle gå små seks år før den dansende mand blev døbt Techno Viking og for alvor gik viralt på humorsider som Break.com.

TV: Hendes personlige billede blev til et ondt meme – nu taler hun ud
TV: Hendes personlige billede blev til et ondt meme – nu taler hun ud

Videokunstneren forsøgte efterfølgende at finde frem til identiteten på den dansende mand i håb om, at følge op på det klip, som hele internettet kogte over af fryd overfor. Men ligemeget, hvor mange fitnesscentre, han ringede til, så lykkedes det ikke at finde frem til den mand, der nu blev berømt for sine dansetrin omkring årtusindeskiftet.

Det var dog først i 2009, at Matthias Fritsch skulle høre fra manden. Dog ikke direkte, men igennem en advokat. Her bad han om, at stoppe al videre deling af videoen. Desværre var den dansende mand ikke til at tale med. Han var ikke interesseret i at være kendt i den forbindelse, som nettet havde fremstillet ham.

Netflix and chill: Har du fået dette frække spørgsmål?
Netflix and chill: Har du fået dette frække spørgsmål?

Videokunstneren blev tre år efter slæbt i retten. En kamp imellem kunstnerens frihed og omfattende tyske regler om retten til et privatliv udspillede sig, og Matthias Fritsch endte med at trække det korte strå. Han skulle nu betale de få kroner, han havde tjent på videoen af 'teknovikingen' tilbage, og desuden betale sagens omkostninger. Det blev i alt 15.000 euro.

Men internettet var ikke til at stoppe med memes.

Efterfølgende har Matthias Fritsch lavet en indsamling på Indiegogo, og det er den, som man nu kan se gratis nedenfor.

Hele dokumentaren, der tager 50 minutter, kan ses hos filmtjenesten Vimeo nedenfor. Den er optager på tysk, men har engelsk tekstning

The Story Of Technoviking - Short Version - English Subtitles from Matthias Fritsch on Vimeo.

Nogle har spekuleret i, at man har fundet Techno Vikingen i et andet klip på nettet, men den tyske videokunstner afviser at bodybuilderen i videoen er den samme som teknovikingen fra FuckParade.

Matthias Fritsch afviser dog at oplyse mandens rigtige navn.

Nedenfor kan du se, hvordan techno Viking er gået viralt.

FOTO: Lille pige laver legendarisk scene og gør Obama paf
FOTO: Lille pige laver legendarisk scene og gør Obama paf

Den dansende teknoviking har trods sine formentlig tyske aner faktisk været mest populær i Holland.


LÆS OGSÅ: BOOM! Meme-legendes mor sagsøger fyrværkerifirma

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx