Af - 13/08-15 17:19

5 råd: Sådan holder du hackerne fra din Facebook-profil5 råd: Sådan holder du hackerne fra din Facebook-profil

Tænker du nogensinde over din sikkerhed, når du klikker på en video på Facebook? Det bør du, hvis du vil undgå, at din Facebook-profil bliver hacket.

Bildstrecke im Grossformat »
På Facebook er det skidt at være populær - altså at få mange venneanmodninger. Det kan nemlig typisk være sådan, at en hacker begynder sit angreb: Altså ved at ansøge dig som ven. Derfor bør du undgå at acceptere venneanmodninger fra folk, du ikke har mødt fysisk. Det handler typisk for hackerne om at få dig væk fra Facebook og over på en anden hjemmeside. Derfor vil hackerne prøve at få dig til at trykke på et link, der fører dig ud af det sociale medie. Her skal du altså lade være med at klikke! Typisk kan de finde på at tagge dig eller et familiemedlem i en video, der viser et trafikuheld eller video af seksuel karakter. Klik ikke på videoen men ring til dit familiemedlem og hør, om vedkommende virkelig er med i pornofilmen eller har været udsat for trafikuheld. Jo færre informationer, folk har om dig, jo mindre "virkemidler" har de til at hacke sig ind på din Facebook-konto. Derfor er huskereglen, at jo mindre folk kan se på din profil, jo bedre. Det gælder både for dem du er venner med og dem, som du ikke er venner med. Det er eksempelvis bedst, hvis en ikke-Facebook-ven kun kan se dit profilbillede og dit navn, når vedkommende søger dig frem. Sikkerhedsindstillingerne kan du rette til på Facebook. Facebook-hackerne forsøger typisk at få narret dig ved bruge video (læs råd 2). Derfor er det meget vigtigt, at du får opdateret din software, som eksempelvis din Flash Player - den bruger du, hver gang du eksempelvis ser en video fra YouTube. Alle softwareprogrammer indeholder fejl, der gør din computer mere sårbar overfor at blive hacket. I de nyere opdateringer er fejlene ofte rettet. Din Facebook har større risiko for at blive hacket, hvis du bruger det samme password til din Facebook-konto som til dine andre online-kontoer.

It-kriminelle er blevet bedre til at få adgang til vores private filer og fortrolige informationer. Særligt Facebook er udsat for at blive hacket.

Christian Heinel, der er sikkerhedsekspert hos Cisco, en virksomhed, der beskæftiger sig med it-sikkerhedsløsninger, fortæller her hvorfor:

- De sociale medier er især populære hos hackere, fordi de er store sites, som mange brugere benytter sig af. Det giver hackere den største mulighed for at lykkes.

En anden grund til, at Facebook er i farezonen for hackerangreb, er, at folk har en tendens til at have paraderne længere nede på de sociale medier end ellers.

Du kommunikerer med nogle, der er inde for din "trust-circle" (tillidscirkel, red.), og derfor har vi endnu ikke formået at skabe en sund paranoia omkring de sociale medier, ligesom det er lykkedes med mail.
Det siger Christian Heinel.

Christian Heinels vigtigste råd - som samtidig nok er det mest svære at følge - er, at du skal have en sund skeptisk over for de valg, du bliver udsat for på Facebook.

- Brug din sunde fornuft. Hvis det virker for sensationelt, så er det det nok. Klik ikke ukritisk.

Trods de gode råd siger han dog, at det er umuligt at være 100 procent sikker på Facebook og andre online steder. Det er en anerkendelse, som vi alle sammen skal nå til.

Øverst i artiklen kan du klikke dig (ukritisk) gennem Christian Heinels fem råd til, hvordan du sikrer dig mod hackerangreb på Facebook.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx