Af Tinie Maibøll - 10/05-17 21:28; Opdateret: 21/05-17 14:53

Spejlægget får baghjul: Ny madtrend spreder sig på sociale medierSpejlægget får baghjul: Ny madtrend spreder sig på sociale medier

Det ville tage sig godt ud ved siden af en avocado.

storybild

Arkivfoto (Billede: Scanpix/Bax Lindhardt)

Spejlæg, røræg og blødkogte æg er so last year. På det sociale medie Instagram har en række mad-pionerer fundet deres nye darling: Ægge-skyer.

De sociale medier - og især Instagram er et godt sted at følge med, hvis man vil være en haj til at spotte de seneste og kommende trends inden for mad. Og nu ser det ud til, at der er nye boller på vej til mad-trend-suppen.

Det minder om en mellemting mellem en marengs og et spejlæg, og så har det et eventyrligt navn. Fænomenet 'cloud eggs' eller på dansk 'ægge-skyer' har egentlig været fremme før, men er så småt begyndt at ramme de sociale medier, hvor det bliver delt, liket og hastagget lystigt blandt mange madbloggere. Det skriver det britiske medie The Telegraph.

🍳☁️🍞 #EggInACloud #EggCloud #CloudEgg #CloudEggs #CloudToast

Et opslag delt af Kristi Farinelli (@kristifarinelli) den


Nu kan du få en sushi-burger
Nu kan du få en sushi-burger


Ægge-skyen laves, ved at man deler æggehviden fra blommen. Så piskes hviden til en skummet skyagtig masse, som man placerer nogle totter af på en bageplade. Derefter hældes blommen over i skyen og bages. Flere brugere eksperimenterer også med at blande andre ingredienser ind i skyen - blandt andet ost, forårsløg og spinat.

#cloudegg #eggcloud #sriracha #siracha #tasty #lunch #breakfast #egg #eggs #food #bacon #spinach

Et opslag delt af Josh Crampton (@joshcrampton) den


Herunder kan du se en video af, hvordan æggeskyen laves.

Ei in fluffiger Wolke :) So einfach macht ihr aus eurem Spiegelei ein echtes Highlight am Frühstückstisch --> http://buff.ly/2cZH6q4 Zutaten: 4 Eier Rezept: Ich hab hier nicht das Spiegelei neu erfunden :) Aber es macht doch ganz schön was her... und macht das Frühstücksei am Tisch ein wenig spektakulärer :) Nimm dir eine Schüssel und 4 kleine Gläser. Trenne die Eier und gib das Eiklar in die Schüssel. Die Dotter kommen jeweils in die kleinen Gläser. Das Eiklar musst du mit einem Handmixer steif schlagen. Das dauert 3-4 Minuten. Du weisst, dass das Eiklar genug steif geschlagen ist, wenn du die Schüssel umdrehst und der Eischnee nicht rausläuft. Verteile den Eischnee auf vier Portionen auf einem Backblech. Am besten noch ein Stück Backpapier verwenden, sonst klebt das Eiklar auf deinem Backblech fest, und lässt sich nur mühsam reinigen. Streiche das Eiklar etwas flach und mach in der Mitte eine kleine Mulde. In diese Mulde kommt ein Dotter. Etwas Salz und Pfeffer auf die Eier und dann kommt das Bleck, samt Eier bei 180°C für 8 Minuten ins Rohr. Fertig... Sieht doch toll aus und macht echt was her auf dem Frühstückstisch :) Lasst es euch schmecken! #motioncooking #spiegelei #sunnysideup #wolkenei #cloudegg

Et opslag delt af Gerhard Dragschitz (@motioncooking) den


Det er ikke første gang, at en madtrend starter og spreder sig på de sociale medier. Måske husker du, da den almindelige mælkeyoghurt pludselig fik konkurrence af sin islandske fætter 'Skyr'. Eller da det blev populært med ekstra protein - i smoothies, i kakaoen og i morgenbollerne. Eller da 'chiabowlen' gjorde sit indtog, og fyldte Instagram med billeder af skåle med farverige frugter og chiagrød (grød lavet op chiafrøet, red.).

Chiagrødtrenden var butikkerne ikke langsomme om at tage til sig, og nu sælges den hos mange Københavnske morgenmadssteder og i små to-go-bægre i blandt andet 7Eleven. Så måske går der ikke længe, før du også kan finde ægge-skyer i din brunchbuffet herhjemme.

LÆS OGSÅ: Vegansk er årets største trend i København: Her er fem nye steder

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx