Af - 08/09-15 19:49

Advarsel: Denne nye funktion i WhatsApp lukker hackerne indAdvarsel: Denne nye funktion i WhatsApp lukker hackerne ind

Mere end hver femte bruger af besked-appen kan være i fare. Det skal du passe på, og sådan sikrer du dig.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Britta Pedersen)

En ny lancering fra besked-appen WhatsApp gør det let for hackere at kapre dine billeder og private videoer.

Det skriver Telegraph.

Den nye sårbarhed i sikkerheden er blevet fundet i den web-baserede udgave af WhatsApp, der blev lanceret i sidste måned til iPhone-brugere. WhatsApp Web lader dig bruge din pc til det, du ellers skulle bruge smartphonen til tidligere. Man kan blandt andet se alle sendte og modtagede beskeder, inklusiv billeder, video, lydfiler, kontaktinformation uden at skulle logge på telefonen.

Tidligere på året blev den nye desktop-funktion tilgængelig for brugere af Android, BlackBerry og Windows-telefoner.

GUIDE: Skjult funktion afslører dine bedste venner på WhatsApp
GUIDE: Skjult funktion afslører dine bedste venner på WhatsApp

Men der et problem.

Sikkerhedsfirmaet Check Point oplyser, at de har fundet en sårbarhed i besked-appens pc-version. Bristet kan hackere bruge til at få listet såkaldt malware ind på computeren. Det kan være ransomware, bots eller programbidder, der kan lade de it-kriminelle fjernstyre din computer.

Ransomware tvinger for eksempel ofret til at betale en løsesum for at få adgang til den data, som hackeren har taget som gidsel. Bots kan sløve ens system så meget ned, at det er ulideligt at bruge.

Så mange bruger Facebook hver måned
Så mange bruger Facebook hver måned

Og der er mange, der kan være ramt af sikkerhedsbristet. WhatsApp har for nylig bekendtgjort, at de har 900 millioner aktive brugere om måneden. Omkring 200 millioner vurderes også at bruge det nye WhatsApp Web interface.

En hacker skal bare bruge et telefonnummer på sit offer for at få adgang. Derefter sender den ondsindede it-kriminelle et digital visitkort, et vCard, der indeholder skadelig kode. Så gælder det bare om at lokke brugeren til at åbne lokkemaden, og så er der frit spil på ofrets computer.

GUIDE: Hemmeligt trick! Sådan finder du denne emoji til populær app
GUIDE: Hemmeligt trick! Sådan finder du denne emoji til populær app

Folkene bag WhatsApp har bekræftet, at man kender til sikkerhedsbristet og har lavet en lappeløsning, der findes i de nyeste versioner. Sikkerhedseksperterne hos Check Point råder til, at man opdaterer til en version af WhatsApp, der er nyere end version v0.1.4481.

Desuden roser Check Point WhatsApp for at reagere hurtigt på sikkerhedsbristen. Det er langt fra alle tech-firmaer, der tænker ret meget på brugernes sikkerhed.


LÆS OGSÅ: Derfor bør du slette denne populære besked-app

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx