Af - 09/09-14 09:58; Opdateret: 09/09-14 10:22

6'eren kommer i aften: Her er rygterne om den nye iPhone6'eren kommer i aften: Her er rygterne om den nye iPhone

Tirsdag aften præsenterer Apple angiveligt deres nye flagskib i form af den sjette iPhone i rækken. Indtil da svirrer rygterne både om tårnhøj pris og et nøk op i skærmstørrelse.

storybild

(Billede: Polfoto/AP/Andy Wong)

It-giganten laver tirsdag aften en af deres karakteristiske 'keynotes' i San Fransisco.

Her vil firmaet formentlig introducere den nyeste iPhone.

Traditionen tro svirrer der en del rygter i tech-kredse om, hvad man kan forvente sig af den nye telefon fra verdens rigeste firma. De første trofaste fans har allerede lagt sig i kø i New York. Selv om telefonen tidligst bliver til at købe i butikkerne omkring 19. september.

Twitter er i timerne på til Apples lancering ved at koge over af forventning.Modsat Apples fans forventer John G. Pedersen, fra tech-sitet meremobil.dk, ikke at den nye præsentation bliver helt så revolutionerende, som da den første iPhone blev lanceret tilbage i 2007.

- Det er begrænset, hvor meget udvikling der reelt er sket. Det er basalt set det samme produkt og med det samme styresystem, vurderer John G overfor metroxpress.

Ingen af rygterne om telefonen er bekræftet inden selve præsentationen tirsdag aften.

Apple hyrer verdensberømt designer
Apple hyrer verdensberømt designer

Der løber dog bastante rygter om, at telefonens skærm vil få et nøk op i størrelse, meget ligesom trenden har været hos konkurrenterne.

Rygtebørsen vil vide, at telefonen går fra en skærmstørrelse på fire tommer til 4,7.

TV: Ikea gør grin med Apple i ny reklame
TV: Ikea gør grin med Apple i ny reklame

Muligvis vil der også komme en endnu større udgave i 5,5 tommer, en såkaldt phablet, en krydsning imellem en almindelig smartphone og en tablet.

Netop størrelsen kan blive noget af en kamel at sluge for de hardcore æble-fans.

Apple udtaler sig om nøgen-skandale: Ikke vores fejl
Apple udtaler sig om nøgen-skandale: Ikke vores fejl

- Det, jeg er allermest spændt på at se, er, hvordan de dedikerede apple-fans tager den nyhed. De har ellers altid holdt på, at først 3,5 tommer og derefter 4 tommer var den helt perfekte størrelse. Så kan man nå hele skærmen med tommelfingeren, siger eksperten til metroxpress.

Ud over de større telefoner regner man med, at prisen stiger med omkring 11 procent. Det betyder, at den billigste iPhone kommer til at koste 6000 kroner. Og det med den mindste hukommelse.

Medie: Her er den nye iPhone
Medie: Her er den nye iPhone

Det bliver dog formentlig ikke noget, der kommer til at skræmme potentielle købere væk. Hverken fra Android eller Apple-lejren.

Selv om prislejet absolut er i den højeste ende for en mobiltelefon.

- Den seneste Samsung telefon, Galaxy Note 4, koster også 6000 kroner for den billigste model. Der skal nok være købere til den nye telefon, siger John G til metroxpress.

Apple tilbagekalder sløve iPhone-batterier
Apple tilbagekalder sløve iPhone-batterier

En ting er dog sikkert, tiden hvor en ny iPhone kommer til at revolutionere telefonmarkedet er nok forbi. Dengang sov hele mobilbranchen i timen, mener eksperten.

- Banebrydende bliver den nok ikke. Folk er blevet vant til de her lanceringer og folk glæder sig, men det er ikke sådan, at man fornemmer på folk, at de står og snapper efter vejret mere. Det løb er kørt, siger John G til metroxpress.

Den nye iPhone kan blive forsinket
Den nye iPhone kan blive forsinket

Der har også været tale om et såkaldt smartwatch fra Apple. John G mener dog, at en lancering af to forskellige produkter ville kannibalisere på en ny iPhones omtale.

VILDT RYGTE: iPhone 6 får trådløs oplader
VILDT RYGTE: iPhone 6 får trådløs oplader

- Det ville ligne dem dårligt, vurderer eksperten overfor metroxpress.

'Dræberknap' sætter en stopper for mobiltyverier
'Dræberknap' sætter en stopper for mobiltyverier

Du kan læse alle de samlede rygter her.

Selve eventet kan man se live fra San Fransisco på dette link klokken 19, tirsdag aften, dansk tid. Det kan være nødvendigt, at have helt opdateret software på sit udstyr for at kunne streame keynoten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Randers overlever i Superligaen efter...
bt.dk
Arriva efter Støjbergs...
bt.dk
Årets hidtil dyreste hussalg: Så...
bt.dk
Lægevagten i kæmpe brøler - havde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx