Af - 23/04-16 22:17

Færre film for pengene: Så meget er Netflix skrumpet på ét årFærre film for pengene: Så meget er Netflix skrumpet på ét år

Ny gennemgang viser, at Netflix tilføjer færre film end for et år siden. Men så er det jo godt, at tjenesten bliver en 10'er dyrere om ikke så længe.

Bildstrecke im Grossformat »

Det kan godt være, at der er kommet færre film på Netflix, men tag lige et kig på alle de fede serier, du så kan se i stedet.

Netflix har i 2016 lagt færre film op på deres streamingtjeneste end i samme periode sidste år.

Det viser en gennemgang, som Søndagsavisen har foretaget.

Fra 1. januar 2015 til og med 4. april samme år blev det til 340 nye film på Netflix' danske udgave. Samme periode i år kunne kun kaste 244 titler af sig - et fald på 28 procent.

Ny undersøgelse: Er du serie-utro?
Ny undersøgelse: Er du serie-utro?

Er det så godt eller skidt? Lad os starte med at se det fra den positive side. Du kan hurtigere beslutte dig for, hvad du skal se - eller hvad I skal se, da det her problem nok er størst, når der er flere samlet foran skærmen.

Og der er vel også kommet en helt masse serier i stedet for? Tjaaa, det har Søndagsavisen nu også regnet på, og det viser sig, at der - trods en pæn fremgang i serier - stadig er et samlet fald i nye titler på omkring 10 procent.

Amazon udfordrer Netflix: Klar med ny streamingtjeneste
Amazon udfordrer Netflix: Klar med ny streamingtjeneste

Nu til det mere negative. For det er jo noget med, at prisen på Netflix stiger med 10 kroner fra næste måned.

Men med det in mente vil det stadigvæk ikke skade Netflix, så længe alle kan finde noget interessant derinde, siger Claus Bülow Christensen, der er digital analytiker hos Zibra Digital Media Group.

- De har analyseret situationen ud fra brugernes adfærd og fokuserer nu på at hæve kvaliteten og producere indhold selv. De satser på eksklusivitet og fravælger derfor bagkataloger med film, som andre også har rettigheder til, siger han.

Så gik den ikke længere: Netflix hæver priserne
Så gik den ikke længere: Netflix hæver priserne

Danske forbrugere vil ganske enkelt reagere med et skuldertræk og betale prisen, vurderer analytikeren.

- Alle analyser viser, at vi bruger mere og mere tid på at se Netflix, og at Netflix derfor har fået større værdi for den enkelte bruger. Langt de fleste vil tænke: ‘Alternativet er slet ikke at have Netflix,’ og så vil de betale, siger Claus Bülow Christensen.

Søndagsavisen har desuden været i skriftlig kontakt med Netflix, der ikke forholder sig til faldet i film, men i stedet vender sig mod deres originale indhold - noget af det, som du kan se i galleriet øverst.

'I 2016 har vi planer om at lancere mere end 600 timers originalt indhold, som er en stigning i forhold til 450 timer i 2015,' skriver Joris Evers, Netflix’ vicepræsident, der desuden forklarer prisstigningen ved at henvise til en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at det er for at kunne fortsætte med at levere indhold af høj kvalitet.

LÆS OGSÅ: Her er det nye Netflix & Chill

LÆS OGSÅ: Netflix indrømmer: Her gør vi billedkvaliteten dårligere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx