Af - 09/10-14 12:00

Smartphone i soveværelset kan gøre dig tykSmartphone i soveværelset kan gøre dig tyk

... Og det er hverken fordi, du bliver vækket af beskeder eller sene opkald.

storybild

(Billede: PhotoAlto/FRÉDÉRIC CIROU)

Hvis du roder med din computer, tablet eller smartphone, når mørket er faldet på, kan det gøre dig mere sulten i løbet af dagen. Nye resultater viser nemlig, at telefonen også kan skabe problemer, selv når den ligger i laderen.

Hvis din faste sengekammerat er en smartphone, der ulmer af lys, så kan der være en videnskabelig forklaring på, hvorfor du har svært ved at komme af med den overflødelige flomme på sidebenene.

Ny forskning fra universitetet i Granada i Spanien viser, at det særlige blå lys, som telefonerne udsender, kan være med til at forstyrre din hormonbalance og gøre dig fed eller syg. Det skriver Daily Mail.

Lysforurening truer nattesøvn og helbred
Lysforurening truer nattesøvn og helbred

Forskerne mener, at det blå lys er farligt på grund af en kort bølgelængde på lysbølgerne.

Smartphones udsender typisk også blåt lys, når den ligger i laderen. Selv om lyset ikke er kraftigt nok til at lyse rummet op, kan det stadig have en negativ effekt på den sovende krop. Det kan gøre forbrændingen mindre effektiv, da man ikke producerer melatonin-hormon nok.

En søvnforsker fra Manchester University mener, at man kan kæde stigende overvægt og tilfælde af diabetes sammen med det blå lys' indtog i soveværelset.

Trick: Sådan kan du altid føle dig ordentligt udhvilet
Trick: Sådan kan du altid føle dig ordentligt udhvilet

- Hvis du sover i kortere tid end normalt eller får lys på det forkerte tidspunkt, så kan det ødelægge melatonin-produktionen og det kan være medvirkende til ændringer i forbrændingen, siger dr. Simon Kyle.

Forskeren foreslår, at man undgår blåt lys fra smartphone, pc eller tablet i nogle timer inden sengetid. Desuden kan det også være en god idé. at smide telefonen ned i en skuffe, når den lader.

LÆS OGSÅ: Snart kan din smartphone afsløre kræft - takket være reje

LÆS OGSÅ: VILDT RYGTE: iPhone 6 får trådløs oplader

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tv-kendis skal skilles: 'Det kommer...
bt.dk
Bill Gates fortæller detaljer fra sit...
bt.dk
Mand død efter redningsaktion i Nordsøen
bt.dk
Laudrup om afdød Brøndby-borgmester:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx