Af - 13/11-16 09:55

15-årig pige står bag: Nu kommer disse emojis til din iPhone15-årig pige står bag: Nu kommer disse emojis til din iPhone

Snart bliver muslimske kvinder, der bærer tørklæde, for første gang repræsenteret af emojis.

Bildstrecke im Grossformat »

Udvalget af emojis er steget markant de seneste par år, og det samme er diversiteten af dem.

Der er således emojis, der repræsenterer stort set alle hudfarver, og der er emojis, der afspejler LGBT-miljøet. Men der er ingen emojis for muslimske kvinder, der bærer hijab - før nu.

Takket være 15-årige Rayouf Alhumedh er det nu officielt, at der kommer en hijab-emoji næste år, når Unicode 10 lanceres. Det skriver britiske Metro.

15-årig foreslår ny emoji med tørklæde
15-årig foreslår ny emoji med tørklæde

Rayouf Alhumedh bor i Berlin, men stammer fra Saudi Arabien. Hun var ked af, at hun ikke kunne finde en emoji, der repræsenterede hende, når hun skrev med sine venner på WhatsApp.

- Mine venner, som ikke går med tørklæde, fandt noget. Men mig? Jeg kunne ikke vælge en emoji med en kvinde, der bærer tørklæde. For den findes ikke, siger hun i et interview med Washington Post og tilføjer:

Samsung laver gigantisk emoji-brøler
Samsung laver gigantisk emoji-brøler

- Jeg ville gerne have noget til at repræsentere mig - sammen med de millioner af kvinder, som bærer tørklæde hver dag og er stolte af det.

Derfor satte den unge kvinde sig for at gøre noget ved det selv. Hun skrev til Unicode-konsortiet, som styrer udviklingen og godkendelse af nye emojis (ja, sådan et findes der faktisk) - og efter flere måneder er det endelig lykkes at få en hijab-emoji - officielt kaldet ‘person med tørklæde - på listen emojis, der udkommer i den nye version af Unicode.

Nu er aubergine-emojien det, den ligner
Nu er aubergine-emojien det, den ligner

Blandt de andre 51 emojis, der bliver lanceret næste år, er en amme-emoji, en bræk-emoji og en facepalm-emoji. Du kan se hele listen her.

JAAA! Snart bliver Disney-emojier en del af din verden
JAAA! Snart bliver Disney-emojier en del af din verden

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Tre mænd såret efter knivangreb i...
bt.dk
'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx