02/10-15 12:13

Sådan sparer du tusindvis af kroner på iPhoneSådan sparer du tusindvis af kroner på iPhone

Prisen på en ny iPhone har aldrig været højere, men der kan være rigtig mange penge at spare, hvis du følger disse råd.

Bildstrecke im Grossformat »

Info om den seneste opdatering af styresystemet i iPhone.

Så er der endelig priser på, hvor meget Apples seneste iPhone-model kommer til at koste, når den rammer de danske butikshylder den 9. oktober.

Men inden du trykker på "køb"-knappen, bør du måske lige slå koldt vand i blod og vente lidt. Ventetiden kan nemlig spare dig tusindvis af kroner, lyder det fra Søren Knudsen, som er Communications Manager ved Pricerunner.dk, hvor de løbende sammenligner priser på elektronik.

- Har man lidt is i maven, og behøver man ikke have den nyeste iPhone samme dag, som den udkommer, så kan man få den markant billigere, hvis man bare venter et par måneder, siger Søren Knudsen.

Da den daværende topmodel iPhone 6 udkom i 2014, faldt prisen på den fra 5.600 kroner i slutningen af september til 4.494 kroner allerede den 2. november, og det samme kan forventes at ske med den nye model, mener han.

En række teleselskaber er i dag begyndt at tage imod forudbestillinger på den nye model, og det ser indtil videre ud til, at teleselskabet 3 har den billigste pris. Det er dog ikke meget, der adskiller priserne hos de forskellige selskaber.

Binder du dig til det billigste abonnement hos 3 på 130 kroner om måneden i minimum seks måneder, vil selve telefonen med den mindste harddisk på 16 GB koste dig 5310 kroner, som du enten kan betale med det samme eller afdrage på i op til 24 måneder.

Samlet set løber prisen dog op i minimum 6190 kroner inklusiv abonnementet.

Hos Telia har man også afsløret priserne, og vælger du der Telias billigste abonnement på 149 kroner om måneden, lander den samlede pris på minimum 6251,50 kroner.

Hos Telenor er prisen for en 16 GB-model næsten den samme som hos 3 og Telia, nemlig minimum 6243 kroner.

Andre teleselskaber, bl.a. TDC, tager endnu ikke imod forudbestillinger, men det TDC-ejede selskab Telmore skriver på sin hjemmeside, at prisen hos dem starter ved 6261 kroner for en 16 GB-model inklusiv et abonnement i seks måneder.

En glad iPhone kunde i Los Angeles, USA.

Men måske behøver du slet ikke gå efter den nye model og i stedet vælge forrige års model, hvis du da ikke allerede har den liggende i baglommen.

Er du iPhone 6-ejer, bør du ifølge Berlingskes anmelder i hvert fald ikke bruge dine surt optjente penge på at opgradere til den nye.

- For selvom den nye iPhone 6s er en fantastisk telefon - måske verdens bedste? - så er ændringerne fra sidste års model alligevel for få og for små til at retfærdiggøre en omkostelig opgradering for langt de fleste, skriver Berlingskes anmelder, Kaare Sørensen.

Prisen på iPhone 6 er allerede faldet til 4899 kroner på Apples egen onlinebutik, mens den for eksempel er på tilbud hos teknologikæden Elgiganten til 4000 kroner i næste uge.

Og måske er der endnu flere penge at spare i de kommende uger og måneder.

For eksempel faldt modellen iPhone 5s få måneder efter lanceringen af iPhone 6 sidste år til 3191 kroner den 28. november. Det skyldes, at butikkerne sælger ud af deres lagre i denne periode.

Vælger du helt at gå udenom Apple, kan du til sammenligning ifølge Pricerunner.dk få den roste "iPhone-dræber" Samsung Galaxy S6 Edge 32 GB med en større harddisk på 32 GB uden abonnement for knap 4500 kroner uden abonnement i øjeblikket.

Google har også netop lanceret deres topmodel med Android-styresystemet, den såkaldte Nexus 6P som starter ved 4999 kroner for en 32 GB-model uden abonnement.

De øvrige teleselskaber har endnu ikke oplyst, hvilken pris de sætter den nyeste iPhone-model til, mens Apple vil sælge topmodellen til 5799 kr. uden abonnement.

LÆS OGSÅ: Hører du musik på din iPhone: Så kan Apple koste dig 99 kroner ved midnat

LÆS OGSÅ: Her kan du forudbestille den nye iPhone 6s

LÆS OGSÅ: Ny iPhone-funktion kan koste dig dyrt

LÆS OGSÅ: TV: Test af nye iPhones - Så nemt går skærmen i stykker

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

10 sunde vaner, som du skal droppe...
bt.dk
Premier League-stjerne om...
bt.dk
Så skete det: Niklas Landin er blevet...
bt.dk
Kjell tjekkede sin mail - og opdagede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx