Af - 19/04-15 23:12

Verdens første internetstjerne udstillede sig selv døgnet rundtVerdens første internetstjerne udstillede sig selv døgnet rundt

Amerikansk kvinde var den første til at forevige sin dagligdag gennem nettet.

Bildstrecke im Grossformat »

Længe før de sociale medier så dagens lys og blev et sted, hvor folk kunne følge med i andre personers liv, der dukkede hjemmesiden JenniCam op.

Tilbage i 1996 havde den dengang 19-årige Jennifer Kaye Ringley nemlig sat et webcam, som dokumenterede hendes hverdag 24 timer i døgnet. Dette gjaldt også de mere intime situation, hvor hun var på toilettet, onanerede eller havde sex i soveværelset.

Dermed blev hun verdens første internetstjerne, fordi hendes side blev en af de mest besøgte på internettet med 100 millioner besøgende om ugen, da interessen for hende var på det højeste.

Det hele foregik i den studerendes ydmyge et-værelses studiebolig på Dickinson College i Pennsylvania. Men pludselig en dag i 2003 forsvandt hjemmesiden JenniCam, og Jennifer Kaye Ringley var ikke længere at finde.

Det er dog nu lykkedes mediet Reply All at finde frem til amerikaneren, der i dag er blevet 38 år, og interviewe hende. Her giver hun en forklaring på, hvorfor hjemmesiden blev lukket ned.

- Jeg var udmattet til sidst. Man skal være tykhudet for hele tiden at kunne tackle både de gode og dårlige ting, siger Jennifer Kaye Ringley, der hverken har Facebook, Twitter eller Instagram, og fortsætter:

- Der er folk, jeg gerne vil være i stand til at være i kontakt med uden at gå rundt med en følelse af ikke at kunne stole på dem.

Du kan høre hele interviewet med Jennifer, der i dag hedder Johnson til efternavn, herunder:

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx