Af - 28/03-16 20:06

Derfor skal du IKKE gå i panik over stor Instagram-ændringDerfor skal du IKKE gå i panik over stor Instagram-ændring

Med en stor Instagram-ændring forude beder mange deres følgere om at slå notifikationer til, så de informeres om alle opslag. Men det er ikke nødvendigt, fastslår specialist i sociale medier.

Bildstrecke im Grossformat »

Instagram annoncerede for nylig, at der kommer en ændring, der medfører, at der fremover vil blive sorteret i brugernes nyhedsfeeds, så indholdet ikke længere kommer i kronologisk orden. Læs mere om ændringen her.

Det har fået mange til at bede deres følgere om at slå notifikationer til, så de bliver informeret, hver gang profilen laver et opslag. Der er endda opstået et hashtag, #turnmeon, i den forbindelse.

Stor Instagram-ændring rammer dit feed: Derfor kan det blive et problem
Stor Instagram-ændring rammer dit feed: Derfor kan det blive et problem

Men der er ingen grund til panik, mener digital retoriker og social media manager hos kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese, Nathalie Camilla Larsen. Hun fremhæver, at det hurtigt kan blive et irritationsmoment, hvis man slår notifikationer til.

- I princippet bør det ikke være nødvendigt. Som vi kender det fra Facebook, vil Instagrams algoritme sørge for, at indholdet tilpasses den enkelte bruger, så vi automatisk bliver eksponeret for det, vi er mest tilbøjelige til at kunne lide, siger hun til metroxpress og tilføjer:

- Det er en fejlfortolket måde at prøve at komme omkring de nye ændringer. Går man ind og og aktiverer notifikationer, vil man formentlig opleve, at det er irriterende, og at det ødelægger oplevelsen. Det ender med at genere brugerbasen og gøre mere skade end gavn.

Føl dig som en superstjerne - sådan vil ny app stalke dig
Føl dig som en superstjerne - sådan vil ny app stalke dig

Hun fastslår samtidig, at ændringen ikke kommer over natten.

- Der har spredt sig et rygte om, at ændringen kommer fra den ene dag til den anden. Men den vil blive udrullet langsomt. Første skridt har været, at brugerne eksponeres mere for annoncer. Man kan godt forestille sig, at de næste skridt tages inden for et par dage eller en uges tid.

Cand.it. med speciale i sociale medier Morten Svane har skrevet et Instagram-opslag, der har fået mere end 2.000 likes og flere hundrede kommentarer. Her nedtoner han ligesom Nathalie Camilla Larsen den panik, der har spredt sig på det sociale medie.

- Folk går helt i selvsving i dag kan jeg se (af frygt for at folk ikke længere skal se deres opslag). Jeg vil opfordre til IKKE at slå notifikationer til, for det kommer til at blive pisseirriterende for dig, da du vil modtage en notifikation hver eneste gang jeg poster. Jeg ved du 100% vil blive træt af det meget hurtigt og derfor skal du ikke gøre det, skriver han blandt andet.

Du kan læse hele hans opslag her:

Folk går helt i selvsving i dag kan jeg se (af frygt for at folk ikke længere skal se deres opslag). Jeg vil opfordre til IKKE at slå notifikationer til, for det kommer til at blive pisseirriterende for dig, da du vil modtage en notifikation hver eneste gang jeg poster. Jeg ved du 100% vil blive træt af det meget hurtigt og derfor skal du ikke gøre det. Ændringerne ℹ️ I forhold til de ændringer alle taler om, men ikke helt har forstået, så vil det betyde, at Instagram fremover ikke vil vise dit feed i kronologisk orden, men baseret på hvad der er størst sandsynlighed for, at du finder interessant, dit forhold til personen, tidspunkt osv. Dvs det kommer til at fungere mere i retning af hvordan du kender det fra Facebook, hvor de også er en lignende algoritme. Det betyder IKKE at folk aldrig vil se dine posts mere, det betyder blot at hvis folk aldrig interagerer med dine posts er sandsynligheden for de ser dem fremover nok mindre, da de vil rangere længst nede i vedkommendes feed. Omvendt: elsker folk dine posts, vil det være noget af det første de ser (igen også medregnet de andre faktorer såsom forhold til personen). Det er altså mere sandsynligt du ser din bedste vens billede af en hund eller baby og din yndlingsmusiker først i dit feed end en eller anden random du følger og ikke interagerer med. Til at starte med vil alle opdateringer stadig være der - Instagram fokuserer kun på at optimere rækkefølgen. Senere vil det så nok være sådan at ikke alle posts bliver vist til alle der følger - ligesom på FB. Så stop panikken - de folk der kan godt li’ dit indhold, skal nok blive ved med at se det 😊 Personligt synes jeg det tager lidt fra Instagram at fjerne det kronologiske, da den timeline man ser repræsenterer snapshots af folks dagligdag og det kan jeg godt li’ - men samtidig er der bare ingen grund til panik. #ingenpanik #duskalnokstadigfålikes #instagram #mortensvane

A photo posted by Proteinopskrifter.dk (@morten.svane) on


Pave Frans er kommet på Instagram: Så mange følgere har han på få timer
Pave Frans er kommet på Instagram: Så mange følgere har han på få timer

Facebook går til kamp mod Snapchat med denne app
Facebook går til kamp mod Snapchat med denne app

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Det skal stoppes: Røngtenstråler,...
bt.dk
Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx