Af - 01/07-14 08:37

Facebook har gjort dig deprimeret med viljeFacebook har gjort dig deprimeret med vilje

Facebook har fået voldsom kritik for et forsøg, der har manipuleret med, hvad over en halv million brugere så i deres feed. Nu forsvarer det sociale medie sig.

storybild

Facebook har manipuleret mere end en halv millioner brugeres følelser i et forsøg - uden at fortælle dem, at de var testkaniner i et deprimerende eksperiment. (Billede: DAVID LAURENS/PhotoAlto)

Verdens største sociale medie er kommet i strid modvind over hele verden efter et forsøg, der har manipuleret med 689,003 brugeres feed.

I forsøget, der fandt sted i 2012, har det sociale medier brugt tilfældige brugere til at teste, hvordan de reagerede på at få vist deprimerende og opløftende indhold - vel at mærke uden at fortælle brugerne, at de var med i et videnskabeligt forsøg.

Far og datter smelter dit hjerte med denne søde duet
Far og datter smelter dit hjerte med denne søde duet

Det har ført til udbredt kritik af det Facebook, og nu svarer de igen.

- Grunden til at vi lavede forsøget var, at vi går op i, hvordan Facebook påvirker følelser og brugernes oplevelse af produktet, skriver Adam D. I. Kramer, en af undersøgelsens bagmænd, i et opslag på Facebook.

Forsøget viste, at brugere der får vist meget negativt indhold også skriver mere negative opdateringer - og det modsatte gjorde sig gældende for brugere, der så mange positive historier.

Kan Slingshot slå Snapchat? Her er eksperternes dom
Kan Slingshot slå Snapchat? Her er eksperternes dom

Facebooks forsvar af forsøget har dog ikke forstummet kritikerne, der mener, at det sociale medie har handlet uetisk og uhyggeligt ved at inddrage uvidende brugere i et videnskabeligt forsøg.

Det er samtidig uklart om de 689,003 ufrivillige prøvekaniner på noget tidspunkt har fået besked om, at de har været deltagere i et forsøg, hvor deres følelser blev manipuleret.

Line nåede ikke at blive student: Sådan hylder klassekammeraterne hende
Line nåede ikke at blive student: Sådan hylder klassekammeraterne hende

Her er hele forsvaret af forsøget fra Adam D. I. Kramer:Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx