Af - 11/08-14 08:04

Nu tvinger Facebook dig over i en anden appNu tvinger Facebook dig over i en anden app

En storm af vrede kommentarer har ramt det sociale medie, som nu gør download af Messenger-appen obligatorisk, hvis du vil skrive med Facebookvenner på mobilen.

storybild

Nu skal du downloade Messenger, hvis du vil skrive med dine Facebookvenner på mobilen. (Billede: Collage/Polfoto)

“Hvorfor skal den tvinges ned i halsen på os?”, spørger en vred bruger, der giver appen Messenger én stjerne i karakter i Apple Store.

Når du fremover vil skrive sammen med vennerne på Facebook fra mobilen, vil det sociale medie forhindre dig at se din indbakke i Facebook-appen og henvise dig til at se dine beskeder i den separate app Messenger, hvis du ikke allerede har downloadet den.

Døde danskere bliver udnyttet på Facebook
Døde danskere bliver udnyttet på Facebook

Og det kan uden tvivl virke som hul i hovedet i brugernes øje, siger Jacob Mouritzen, der leder social medie-afdelingen hos bureauet Mindshare.

- Mange vil helt sikkert tænkte: “Hvorfor I alverden skal jeg dog tvinges til at have endnu en app?” Samtidig er der helt generelt en stor mistillid, hver gang Facebook laver noget om. Så folk bliver irriterede og vrede, siger han.

Her er 10 helt forfærdelige forsøg på at score
Her er 10 helt forfærdelige forsøg på at score

Men han er ikke i tvivl om, hvad Facebooks interesse i opsplitningen af besked-funktion og socialt medie er. Der er nemlig hård konkurrence fra populære besked-tjenester i form af iMessage eller apps som Snapchat og WhatsApp

- Facebook forsøger med Messenger at blive vores foretrukne besked-app. De hævder, at man i Messenger får 20 procent hurtigere svar i forhold til før, hvilket gør brugerne mere tilbøjelige til at sende endnu flere beskeder til hinanden, siger Jacob Mouritzen.

- Så når man har vænnet sig til det, vil man i længden komme til at bruge Messenger mere, end man gjorde, da det foregik i den indbyggede besked-funktion, siger han.

Ifølge Mashable gælder ændringen dog ikke på Windows Phone eller på iPad-appen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx