Af - 07/04-14 19:57; Opdateret: 07/04-14 20:51

Her lader mobilen på 30 sekunderHer lader mobilen på 30 sekunder

Ved hjælp af biologiske halvledere kan israelske forskere oplade din smartphone på et halvt minut!

I videoen her kan du se en demonstration af den lynhurtige opladning.

StoreDot Ltd. er et firma fra Tel-Aviv i Israel. Folkene bag er trætte af, at det skal tage flere timer at oplade batteriet på en moderne smartphone – for slet ikke at tale om, hvor lang tid det tager at oplade en tablet eller en bærbar computer – og de har derfor udviklet en lader, som kan oplade for eksempel batteriet på en Samsung Galaxy S4 fra næsten tomt til fuld kapacitet på blot 30 sekunder. Det skriver Wall Street Journal.

Læs også: Da nørderne satte tiden i bakgear.

Du kan se den lynhurtige opladning af telefonen demonstreret i videoen over denne artikel.

Den lynhurtige opladning gøres mulig af en ny type halvleder, som er fremstillet af et biologisk materiale ved navn peptider. I kemisk forstand er der tale om korte kæder af aminosyrer, og peptiderne er i virkeligheden en slags proteiner. I hænderne på StoreDot, som udspringer af et forskningscenter for nano-teknologi, er peptiderne blevet til ekstremt små såkaldte nanodots med en størrelse på blot 2 nanometer.

Læs også: WiMP satser på klassisk

StoreDot vurderer, at når deres teknologi kommer på markedet og bliver tilgængelig for almindelige forbrugere, så vil opladeren kun komme til at koste det dobbelte af, hvad en tilsvarende almindelig oplader koster i dag. Som man kan se på videoen, er prototypen stadig ret stor, så for at gøre teknologien klar til kommerciel brug er forskerne blandt andet nødt til at formindske størrelsen en del.

Læs også: Gratis Windows fra Microsoft

På sigt kan teknologien også anvendes til at oplade større batterier som for eksempel i bærbare computere og tablets. De første opladere fra StoreDot til smartphones kan ramme butikkerne så tidligt som slutningen af 2016, og prisen vil formentlig ligge omkring 500-600 kroner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Opsigtsvækkende ny teori om...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx