Af - 05/05-15 11:16

Den her kontroversielle emoji kan du kun få med MicrosoftDen her kontroversielle emoji kan du kun få med Microsoft

Når Windows 10 kommer på gaden bliver det med nye emojis - og de bliver grå.

Microsofts nye emoji

Tryk på billedet for at se den.

Apple har lige sendt en stribe nye emojis med i deres seneste opdatering, men der er en, som de bevidst vælger ikke at have med. Det samme gør Google og Twitter, men nu vil Microsoft åbne op for den kontroversielle emoji.

Der er tale om 'fuck-fingeren', som ifølge Emojipedia vil blive en del af Windows 10, der kommer på gaden i løbet af 2015. Den kontroversielle emoji har angiveligt eksisteret siden 2014, men det er først nu, at Microsoft vil bruge den.

Det betyder også, at Apple og Google har haft mulighed for at tilføje emojien til deres store udbud af smileyer, men det har de altså valgt at lade være med.

Sådan kan det gøres: Jan Gintberg som emoji
Sådan kan det gøres: Jan Gintberg som emoji

Den mere korrekte titel på emojien er 'omvendt hånd med strakt langefinger', og når den bliver en del af Microsofts nye styresystem, vil man kunne få den i flere forskellige hudfarver, men på det her punkt skiller de sig også en smule ud fra konkurrenterne.

Hvor Apple og Google har valgt, at deres neutrale farve skal være en kraftig gul, så har Microsoft valgt at gøres deres emojis grå. Det sker ifølge Emojipedia fordi, farven ikke skal forbindes med nogen hudfarver overhovedet.

Nogle af Microsofts emojier vil komme i fem forskellige hudfarver ud over den grå standard. (Foto: Microsoft)

Ud over den strakte langefinger har der også været plads til en række mindre nyheder, når det kommer til emojis på Microsofts næste styresystem. Nogle af smileyerne har fået en mindre makeover og andre er helt blevet ændret for at gøre dem nemmere at forstå.

Til gengæld mangler nogle af dem stadig at blive tilgængelig i forskellige hudfarver, og det er heller ikke muligt at vælge flag. Og så er der endnu ingen melding om, at familie-emojis med homoseksuelle forældre er på vej, selv om konkurrenterne har fået dem.

Træt af hvide emojis? Kæmpe nyhed til din iPhone
Træt af hvide emojis? Kæmpe nyhed til din iPhoneLÆS OGSÅ: Her er den forbudte emoji

LÆS OGSÅ: TV: Postkort fra Aalborg - Her går man med gris i snor!

LÆS OGSÅ: Medie: Apple laver om på din iPhone

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk designer forbavset over vare i...
bt.dk
Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
Godt nyt til FCK efter fadæse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx