Af Webstud/TR - 03/09-17 18:32

Efter Instagram-angreb: Hacker sælger kendtes private oplysninger for 60 kronerEfter Instagram-angreb: Hacker sælger kendtes private oplysninger for 60 kroner

Leonardo DiCaprio, Emma Watson og Taylor Swift er bare nogle af de hundredvis af kendte, hvis oplysninger er blevet stjålet.

storybild

Leo og Taylor kan ikke være tilfredse over det store hackerangreb. (Billede: Scanpix/Arkiv)

En hacker har ved hjælp af en fejl i Instagrams systemer fundet frem til mailadresser og telefonnumre til op mod 500 kendte personer.

Det skriver CNET.

Oplysningerne er nu blevet sat til salg på det såkaldte 'darknet', der er et privat, online netværk til fildeling.

Tidligere på ugen blev Selena Gomez ramt af et hackerangreb, der resulterede i, at hendes 125 millioner følgere fik et nøgenbillede af ekskæresten Justin Bieber at se.

Senere kom det frem, at adskillige kendte også var blevet ramt af hackerangreb på Instagram på grund af en fejl i mediets API, der kort fortalt er et stykke software, der lader et program snakke sammen med et andet.

Det var til at starte med ikke sikkert, hvem og hvor mange kendte der var ofre for angrebet, men det står klart nu, efter annoncer om kontaktoplysninger på hundredevis af kendte er dukket op.

Og prisen er altså ikke høj. For at få eksempelvis Beyoncé, Miley Cyrus, Leonardo DiCaprio, Emma Watson eller Taylor Swifts telefonnummer og e-mail, skal man blot smide 10 dollar, hvilket svarer til 63 kroner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Trods klub-succes: Medie sætter...
bt.dk
Anders fik lavet ’Danmarks dummeste...
bt.dk
Efter historisk skandale: Lars von...
bt.dk
Nyslået Jokermillionær: Jeg får ikke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx