Af Katrine Frederikke Wandrup - 05/09-17 10:13

Deler du dette på Facebook? Så er du ikke for kvikDeler du dette på Facebook? Så er du ikke for kvik

Et nyt studie viser, at folk, der deler 'dybe citater', ikke er de hurtigste knallerter på molen.

storybild

På Facebook kan folk få lov til at udtrykke sig og dele billeder og tekster, som fortæller om dem selv, og de fleste af os har nok en facebookven eller to, som deler 'dybe' citater om alt og intet i et væk.

Du kender dem godt. De kan lyde noget a la: 'Intet er smukkere end et smil, der har kæmpet sig igennem tårer. – Demi Lovato'.

Men ifølge et nyt canadisk studie viser det sig, at der er en sammenhæng mellem intelligens og folk, der mener at denne slags citater, og andre helt tilfældigt genererede, er 'dybe', skriver Vice.

Med udgangspunkt i hjemmesiden sebpearce.com, der genererer tilfældige citater som skal lyde dybe, har forskerne undersøgt, hvem der mener, at citaterne er dybe og hvor høj deres intelligens er.

De tilfældige citater kan for eksempel være: 'Videnskaben fortæller os, at essensen af naturen er vejledning,' eller 'dette liv er blot en oase af selvbevidst tro.'

»Jeg faldt over hjemmesiden, og tænkte, om der var nogen, der havde forsket i det her. Jeg ville vide, om folk syntes, at de citater var dybe,« fortæller hovedforskeren bag det canadiske studie, Gordon Pennycook, til Vice.

I studiet var der 300 deltagere, som blev præsenteret for en række citater, som de skulle rangere mellem 'bullshit', 'hverdagsagtige' eller 'dybe'. Desuden gennemgik de en række intelligenstests, og resultatet var tydeligt.

Sammenhængen mellem folk, der ikke kunne gennemskue de tilfældige og meningsløse citater og altså rangerede dem som dybe, havde overordnet set også en lavere intelligens.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Han hedder James - og er et godt bud...
bt.dk
Astralis vandt finale: Twitter morer...
bt.dk
Ikonisk dansk band leverede kongelig...
bt.dk
Åh nej: Markant vejrskifte på vej...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx