Af - 22/10-14 09:58; Opdateret: 22/10-14 10:09

Ny iPad Air 2: Mere vil have mereNy iPad Air 2: Mere vil have mere

iPad Air 2 er den bedste tablet på markedet. Præcis ligesom forgængeren.

storybild

Apples nye iPad Air 2 (Billede: PR )

Hvis Apple havde lanceret den første iPad Air i dag, ville den være blandt de bedste tablets på markedet.

Da den kom sidste år, var den klart den bedste, men selv her efter et års tid på butikshylderne er der ikke mange af konkurrenterne, som kan hamle op med Apples flagskibsprodukt fra 2013.

Apple lancerer nye dimser: iPad Air 2 er ultratynd
Apple lancerer nye dimser: iPad Air 2 er ultratynd

Af samme grund behøvede Apple ikke ligefrem at anstrenge sig med iPad Air 2 - årets nye tablet-model, der skal tage kampen op mod konkurrenterne her op til julehandlen. Og umiddelbart virkede det da heller ikke som om, at der var sket ret meget i forhold til forgængeren, da Apple lancerede 2’eren ved et arrangement i Cupertino for en lille uges tid siden.

Designmæssigt var der intet sket, udover at iPad Air 2 er lidt tyndere end den første iPad Air, og så har den fået hurtigere processor og samme fingeraftrykslæser, Touch ID, som iPhone 5S, iPhone 6 og iPhone 6 Plus. Det er først ved nærmere eftersyn, at man bliver klar over, at den nyeste iPad er andet og mere end en ubetydelig opdatering og faktisk fortjener både anerkendelse og respekt.

Inden Apple-lancering i aften: Læk afslører nye produkter
Inden Apple-lancering i aften: Læk afslører nye produkter

Her leverer Apple igen en tablet, som giver konkurrenterne baghjul.

Skærm og lyd
På iPad Air 2 er skærmopløsningen 2048 x 1536 pixel med en pixeltæthed på 264 ppi, præcis den samme som på iPad Air, og skærmteknologien er også den samme. Nej, som nævnt ovenfor er den reelle forskel, at skærmen på iPad Air 2 er fuldt lamineret, hvilket indebærer, at man har kunnet fjerne det tynde luftlag, som tidligere var til stede mellem det trykfølsomme lag og selve LCD-skærmen. Disse to lag er nu smeltet sammen, hvilket har stor betydning for billedkvaliteten, da det nu virker som om, at billedet er klistret helt tæt til undersiden af skærmen. Det betyder også, at skærmbilledet er mindre følsomt over for refleksioner, og betragtningsvinklen er blevet bedre.

Finland giver Apple skylden for økonomisk tilbagegang
Finland giver Apple skylden for økonomisk tilbagegang

Billedkvaliteten på den første iPad Air var imponerende god med glimrende kontrast, farvegengivelse og farveægthed, og det er der ikke blevet rokket ved. Men den meget tynde skærm på iPad Air 2 giver brugeren en oplevelse af nærmest at kunne røre ved ikonerne og skærmbilledet, så tæt er de på, og vi må bare konstatere, at Apple har haft held med at gøre en af markedets bedste tablet-skærme endnu bedre.

Udfordrer Apple: Er dette fremtidens kort?
Udfordrer Apple: Er dette fremtidens kort?

Design og kvalitetsindtryk
Apple siger selv, at iPad Air 2 med sine 6,1 mm er verdens tyndeste tablet, og det er en påstand, vi ikke har kunnet modbevise. Den første iPad Air var allerede lettere og slankere end nogensinde - deraf navnet “Air” - men med iPad Air 2 har Apple fremstillet en tablet, der er så tynd og let, at vi må være tæt på at have nået grænsen for, hvor tynd en tablet faktisk kan blive. Og det selvfølgelig næsten uden at indgå kompromisser, når det gælder udformning og materialer. iPad Air 2 er fremstillet af aluminium, byggekvaliteten er helt i top, og designet er præcis lige så lækkert og luksusagtigt, som man kunne forvente fra Apple.

Vildt! iPhone 6-prototype koster over en halv million kroner
Vildt! iPhone 6-prototype koster over en halv million kroner

Ydelse og funktioner
Vores benchmark-test viser, at iPad Air 2 uden sammenligning er den hurtigste tablet på markedet lige nu. Apple er traditionelt meget hemmelighedsfulde, når det gælder firmaets proprietære processorer, men vores testprogram, Geekbench 3, har afsløret, at den såkaldte A8X-processor, som sidder i iPad Air 2 har tre kerner og er på 1,5 GHz, ligesom vi nu også ved, at iPad Air 2 kommer med 2 GB RAM. Forgængeren havde blot 1 GB RAM, ligesom A7-processoren blot havde to kerner og var på 1,38 GHz.

iPad Air 2 leverer det højeste resultat i Geekbench 3, vi nogensinde har set fra nogen tablet eller smartphone. Single-core scoren er på flotte 1.812 point, men det virkelig imponerende er den multi-core score, der måler den samlede ydelse. Her er resultatet 4.477 point, hvilket er helt uhørt for en tablet.

Det er uhyggeligt! Din iPhone gemmer alle steder, du har været
Det er uhyggeligt! Din iPhone gemmer alle steder, du har været

En anden kær tilføjelse til iPad Air 2 er, at den nu har Touch ID. Fingeraftrykslæseren gør det nemmere at oplåse enheden, ligesom man også kan bruge sit fingeraftryk til at betale for apps og indhold i App Store og iTunes. Med iOS 8 har Apple åbnet op for, at tredjepartsudviklere kan indbygge Touch ID-funktionalitet i deres apps, så det manglede bare, at denne mulighed nu er også er klar til Apples flagskibsmodel.
Skal der være plads til lidt malurt i bægeret, så må det være, at bordet fanger, når man køber sin iPad, i hvert fald hvad lagerpladsen angår. Den understøtter nemlig ikke udvidelse af lagerpladsen via microSD-kort, og derfor skal man på forhånd vide, hvor mange gigabyte, man får brug for. Til gengæld fås iPad Air 2 i versioner med helt op til 128 GB indbygget lager.

Konklusion

iPad Air 2 er den bedste tablet, der kan købes for penge lige nu. Den er slankere og lettere end nogen anden tablet på markedet, og ydelsen - ikke mindst grafikpræstationen - er uovertruffen. Generelt er billedkvaliteten noget af det bedste, vi har set, og nu har iPad endelig også fået et kamera, som kan tage hæderlige billeder.

Har man allerede en iPad Air behøver man strengt taget ikke investere i en 2’er - med mindre man ikke kan leve uden Touch ID - men for alle andre, der skal investere i en tablet her og nu, kan der ikke være nogen tvivl. Apples iPad er nummer 1. Igen.

Læs hele testen hos lydogbillede.dk


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FCK nåede det sidste tog sydpå: 'Det...
bt.dk
Bokseverdenen i sorg: Manden bag...
bt.dk
88-årig kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx