Af - 15/04-14 12:36

Av, av, av: Kæmpe-bommerter på de sociale medierAv, av, av: Kæmpe-bommerter på de sociale medier

Det seneste eksempel med flyselskabet og det frække Twitter-opslag er kun et af mange i rækken af brølere på de sociale medier.

storybild

Et eksempel på rigtig dårlig håndtering af kommunikationen med brugerne på de sociale medier. Her er The Voice i strid med en lytter, der ikke er tilfreds med vilkårene i en konkurrence. (Billede: Facebook)

Efter den nylige bommert af flyselskabet US Airways, som lagde et meget, meget upassende foto på Twitter, er der grund til at nævne, at det ikke er første gang, virksomheder har haft overordentligt svært ved at håndtere sociale medier. Her eksempler på. hvornår det er gået helt galt.

Bøf og blowjob kørte af sporet
Et nyligt eksempel. Det startede som et alternativ til Valentines Day, hvor mænds behov kom i fokus.


Men kampagnen resulterede i, at to medarbejdere måtte forlade Just Eat, der udsendte denne undskyldning:


Brænd op i helvede
Da radiostationen The Voice i slutningen af 2011 fik en kritisk besked på Facebook-væggen omkring markedsføring i forbindelse med en konkurrence, glemte man vist de gode manerer. For The Voice-kontoen svarede følgende til lytteren, der følte sig snydt for en præmie:
“Det er en mulighed. Du kan også brænde op i helvede med dine 2 kr.”
Stationens ledelse var senere ude og beklage den grove tone overfor lytteren, og kom senere med en undskyldning på deres Facebook-væg, hvor det blandt andet lød:
“Vi undskylder den tone, der er blevet brugt i kommentarsporet!”

Lidt for svære spørgsmål
Den amerikanske investeringsbank J. P. Morgan ville være med på tendensen med spørgetime på Twitter, og inviterede således følgerne til at byde ind med deres spørgsmål:


Det fik dog vrede Twitter-brugere til at reagere med spørgsmål som "Hvornår ender i allesammen i fængslet?" og "Hvordan slipper I afsted med så meget svindel?".Meget tyder på, at J. P. Morgan havde håbet på spørgsmål i den lettere ende. Det fik banken til at aflyse med følgende besked:

Vredesudbrud efter optræden i tv-program
Et andet kendt eksempel leveres af Amy’s Baking Company Bakery Boutique & Bistro, der deltog i programmet 'Gordon Ramsey's Kitchen Nightmares', hvor stjernekokken gav op i forhold til at hjælpe parret bag restauranten, fordi de var umulige at arbejde med.

Det fik parret til at forsvare sig i stærke, selvoptagede vendinger på deres Facebook-side i en noget alternativ håndtering af kommunikationen på de sociale medier.

- Kom bare on. I er allesammen bare nogle bange f****. Kom til Arizona. Du er svagere end min kone og svagere end mig. Kom hen til min virksomhed og sig det til mit ansigt. Mand til mand. Min kone er en juvel i ørkenen. I er bare skrald, lyder det blandt andet i et af de vrede indlæg.

Find en oversigt over parrets indlæg her.

Parret påstod senere, at deres konto var blevet hacket, og at det ikke var dem, der havde skrevet de mange opdateringer.

Live-tweeter fra fyringsrunde
Det er en god idé at have styr på kodeordet til diverse konti, inden man som ledelse går ud og fyrer medarbejdere.

I starten af 2013 blev musikkæden HMVs Twitter-konto overtaget af en medarbejder, som begyndte at opdatere fra virksomhedens forestående fyringsrunde.

- Der er 60 af os, som skal fyres på samme tid! Massehenrettelse af loyale ansatte, som elsker brandet, lød det i et tweet.

- Jeg har lige hørt vores markering-direktør (han bliver, folkens) sige: "Hvordan slukker man for Twitter?", lød det i et tredje tweet.

Er der flere eksempler, vi skal have med? Send dem til os: nani@mx.dk

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
2.400 år gammelt ansigt kan blinke...
bt.dk
Eksperter: Valget i Rusland er et...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx