Af - 30/01-16 21:52

Galleri: Virkelighedens Cyborg: Filmskaber har erstattet øje med kameraGalleri: Virkelighedens Cyborg: Filmskaber har erstattet øje med kamera

En 43-årig, canadisk dokumentarist har valgt at erstatte sit ene øje med et kamera.

Bildstrecke im Grossformat »

Klik dig igennem øverst og se Rb Spences bioniske øje.

Den canadiske filmskaber Rob Spence må i dén grad siges at være gået et ekstra skridt i forhold til sit arbejde.

Den 43-årige dokumentarist fra Toronto valgte for nogle år siden at erstatte sit ene øje med et kamera og giver dermed alle "go pro"-kameraentusiaster baghjul.

Øjet skal give ham mulighed for at lave intime interviews med kilder uden forstyrrende linser og kamerahold.

Det skriver New York Post, der har interviewet filmskaberen i forbindelse med hans medvirken i dokumentarserien "Dark Net", der undersøger mødet mellem det virtuelle og fysiske liv i samfundet.

Det er dog ikke et "raskt" øje, som Rob har valgt at erstatte. Han blev som ni-årig blind på det ene øje, efter en shotgun-ulykke, hvor han havde holdt pistolen forkert, mens han skød efter en bunke komøg.

9-årig mobbet for manglende arm: Nu glæder han sig til at komme i skole
9-årig mobbet for manglende arm: Nu glæder han sig til at komme i skole

Da han næsten tre årtier senere fik fjernet sit øje, valgte han efterfølgende at lade sig inspirere af diverse science fiction-figurer og indsætte et kamera på øjets plads.

Rob Spence fortæller til New York Post, hvordan folk typisk reagerer på hans bioniske kameraøje:

- De første to reaktioner er: "Wow, det er så cool", og - efter et kort øjebliks tænkepause, "Men det er så uhyggeligt", fortæller Rob om reaktionerne.

Rob Spences kameraøje ligner i dag et almindeligt øje til forveksling. Rob kan se, hvad øjet ser på en håndholdt skærm - og han kan tænde og slukke for kameraet ved hjælp af et tryk på en magnet.

Kunne du tænke dig en superkraft? Ny linse giver dig falkeblik
Kunne du tænke dig en superkraft? Ny linse giver dig falkeblik

Det er dog stadig nogle tekniske problemer forbundet med kameraet, som skal løses, før han kan lave længere dokumentarfilm. I øjeblikket kan Rob nemlig kun bruge kameraet i tre minutter, før det bliver overophedet, og kameraet ikke kan finde noget videosignal.

Han har dog allerede brugt kameraet i professionel sammenhæng, hvor han - meget passende - har filmet folk med bioniske arme og ben. På sigt vil han dog gerne kaste sig over mere følelsesmæssige emner, hvor han kan komme ekstra tæt på sine interviewpersoner ved at kigge - og filme - dem direkte i øjnene, fortæller han ifølge New York Post.

I klippet herunder kan du se Rob Spence med en tidligere version af sit bioniske kameraøje.


Mohammed har fået genskabt sin penis: Sådan vil jeg have sex for første gang
Mohammed har fået genskabt sin penis: Sådan vil jeg have sex for første gang


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx