Af - 14/03-17 14:50

Nu dør en af internettets mest irriterende funktioner endeligNu dør en af internettets mest irriterende funktioner endelig

Endelig kan vi slippe for de irriterende og kringlede bogstaver.

storybild

(Billede: JEON HEON-KYUN)

Google kommer nu med en ny opdatering til deres browser. Det vil få betydning for, hvordan vi surfer på nettet

Det skriver News.com.

Du kender det sikkert. Du skal ind på en hjemmeside og for at bevise, at du ikke er en robot, skal du indtaste en kode. Engang imellem en fuldstændig ulæselig kode endda.

Google lover brugere at kunne slette data for evigt
Google lover brugere at kunne slette data for evigt


Den sikkerhed skal sørge for, at hjemmesider ikke bliver bestormet og udsat for cyberangreb. Sikkerheden kaldes CAPTCHA. Det står for: Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart. Eller på dansk: Automatisk Offentlig Turing test til at skelne mellem Computere og Mennesker.. Og den sikkerhed hører altså måske nu fortiden til.

Google er nemlig kommet med en ny opdatering. Invisible reCaptcha hedder den.

Denne opdatering vil gøre de ofte ulæselige koder til en saga blot. Til gengæld vil der komme et usynligt og automatisk system, der skal overvåge browsingmønsteret hos brugeren og på den måde skelne robotter fra mennesker. Google benytter også eventuelle tidligere data om brugeren til at identificere, om der skal gives adgang.

Syvårig skrev brev til Google for at få et job - Så fik hun svar fra direktøren
Syvårig skrev brev til Google for at få et job - Så fik hun svar fra direktøren

Allerede tilbage i 2009 forsøgte Google sig med en lignende opdatering, men det endte helt galt. Hjemmesiderne blev nemlig overbelastet med trafik, og Google gik derfor tilbage i tænkeboksen.


I 2013 kom Google så med en ny løsning. Her kunne et klik i en boks analysere, om det var en robot eller et menneske. Det virkede ved at analysere, hvordan brugeren trykkede i boksen og ved at spore klikket ved hjælp af cookies og IP-adresser. Hvis der var faresignaler på robotter, så satte det en større sikkerhedsordning i gang, hvor man skulle identificere sig selv.

Her er stederne, Google ikke vil lade dig se
Her er stederne, Google ikke vil lade dig se

Men også klik-boksen bliver altså helt fjernet med den nyeste opdatering. Indtil nu findes Invisible reCaptcha kun i en beta-version. Det forlyder ikke, hvornår opdateringen er helt klar.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Politiet vil i kontakt med folk, der...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx