Af - 08/10-14 22:00; Opdateret: 08/10-14 22:14

Godt nyt til Android-ejere: Nu forstår din telefon danskGodt nyt til Android-ejere: Nu forstår din telefon dansk

Google har sendt en opdatering ud, der gør det muligt at tale dansk til sin Android-telefon.

storybild

Nu forstår Android-telefoner udtryk som 'rødgrød med fløde'. Funktionen har dog endnu sine begrænsninger. (Billede: Sebastian Kirk)

Stemmegenkendelse i telefoner har længe været på markedet. Apples iPhone-assistent ‘Siri’ er måske det mest kendte eksempel.

Men der har været en lille hage for os danskere - telefonerne har ikke kunnet forstå vores modersmål. Indtil nu.

KLUMME: Opsang til Apple-fans:
KLUMME: Opsang til Apple-fans: "I falder for et hysteri"

For et par dage siden udsendte Google således en opdatering, hvori de har ‘lært’ alle Android-telefoner at forstå dansk. Det vil sige, at man eksempelvis nu kan vælge at indtale en SMS-besked på dansk i stedet for at bruge tommeltotterne.

- Alle med Android kan nu benytte sig af det, men det er stadig i super beta-version, siger Googles danske kommunikationschef, Christine Sørensen, til tech-sitet Version2.dk.

Og teknologien har da også sine begrænsninger. Mens denne journalists HTC-telefon let forstår sætninger som ‘rødgrød med fløde’ og ‘jeg er lige på arbejde’, kan den have svært ved at forstå andre simple sætninger som ‘vil du med i biografen’.

Konkurrenter gør grin med Apple
Konkurrenter gør grin med Apple

Taler man langsomt og tydeligt, og er der ikke noget baggrundsstøj, kan man dog godt få funktionen til at virke på et acceptabelt niveau.

Indtil videre virker stemmegenkendelse på dansk kun som alternativ til manuel indtastning af tekst - eksempelvis i SMS-beskeder, mails, Facebook-opdateringer og lignende.

Det er altså stadig ikke muligt at give telefonen kommandoer som at bede om vej via Google Maps eller at få at vide, hvordan vejret bliver. Det er fortsat kun muligt på ni af de mest gængse sprog. Men det hele er også på vej til dansk, lover Christine Sørensen.

Google på vej med helt ny søgefunktion
Google på vej med helt ny søgefunktion

- Dansk stemme til tekst er først kommet med nu, fordi det er et ekstremt svært sprog for computeren at lære. Åbenbart har vi så mange uregelmæssigheder i sproget, at det er sværere at lære end mærkelige afrikanske dialekter, siger hun til Version2.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Princess Natascha afslører sin...
bt.dk
Den er god nok: Dette fags eksamen...
bt.dk
Ti kvinder anklager McDonald's for...
bt.dk
Gunnvør om uvenskaber i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx