Af Thomas Berger - 04/10-16 04:40

TEST: Apple Watch er klar til en tur i vandetTEST: Apple Watch er klar til en tur i vandet

Apple har lanceret en ny udgave af deres smartwatch – og det kan både finde vej og tage en dukkert

storybild

Alt efter øjnene der ser, udstråler Apple Watch Series 2 enten ren elegance i sine afrundede former eller ligner blot en firkantet klods i metal om håndleddet – forgængeren så ud på præcis samme måde, for alle nyhederne befinder sig indvendigt.

Så mange penge tjener Apple, når du køber en iPhone 7
Så mange penge tjener Apple, når du køber en iPhone 7

Først og fremmest er uret nu vandtæt. Ikke blot kan det klare en byge eller en tur under bruseren – Apple ser gerne, at du tager det med ud og svømme.

Hvilket bakkes op af ny funktionalitet i urets fitness app, der har specifikke indstillinger til turen i bassinet, så for eksempel skærmens touch-funktion slås fra i vandet.

I det hele taget positionerer Apple det nye Series 2-ur som et fitnessur, og har blandt andet derfor nu indbygget GPS, så uret kan holde styr på din løbetur, også selvom du ikke tager din iPhone med ud og motionere.

Undersøgelse tyder på drastisk fald i salg af Apple Watch
Undersøgelse tyder på drastisk fald i salg af Apple Watch

Du kan endda overføre musik til uret, så det kan levere løbeturens soundtrack via et par trådløse hovedtelefoner.

Den måske vigtigste nyhed i Apple Watch Series 2 er en væsentligt forbedret processor, hvilket betyder, at apps nu starter og er klar til brug længe før du når at overveje, om uret er faldet i søvn..

Selv batteritiden er forbedret væsentligt, og uret kan ved moderat brug holde strøm i knap to dage. Det er udmærket for et smartwatch, men stadig langt under det niveau, der skal til, før Apple Watch ikke længere føles som gadget-teknologi i sin vorden.

Nyt Apple-ur bejler til løberne
Nyt Apple-ur bejler til løberne

Således skal du være eventyrlysten på ny teknologi, før du investerer i et ur, der langt hen ad vejen blot er en begrænset funktionel forlængelse af din smartphone.

Pris: fra 3.299 kr.
Web: Apple.com
Karakter: 4/6

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx