Af - 05/05-14 10:36; Opdateret: 05/05-14 12:07

Guide til det ultimative Instagram-billedeGuide til det ultimative Instagram-billede

Et par populære danskere på det sociale medie giver her deres råd til at lave flotte billeder. De anbefaler, at du holder dig langt væk fra Instagrams egne filtre.

Bildstrecke im Grossformat »
Lyset, der kommer ind fra siden, er afgørende for, at dette skud virker. Jeg startede med at anvende Center Focus i Snapseed. I dette tilfælde placerede jeg fokus i højre side af billedet og skruede godt op for lyset på netop dét punkt. Det fremhævede lyskildens placering uden at resultatet blev unaturligt af se på. Derefter brugte jeg T2-filteret i VSCOcam til at gøre farverne lidt mere støvede. Til sidst øgede jeg kontrasten en smule og tilføjede en anelse vignette. Originalbilledet (venstre) - billedet efter redigering (højre) Grundtvigskirken er en utrolig smuk bygning, og enhver instagrammer med respekt for sig selv har postet et billede eller to derfra. Motivet gør en stor del af arbejdet, men det er derfor også nemt at begå småfejl - eller endnu værre - at få billedet til på en prik at ligne de hundredevis af andre fra samme lokation. For mig var det vigtigt, at de vandrette og lodrette linjer var fuldstændig perfekte. Hvis ikke, ser det sjusket ud, især i et rum med så stærke strukturer. Hvis du vil bryde reglerne, så gå all in og lav linjerne helt skæve! Mht. redigering, har jeg brugt Center Focus i Snapseed til at fremhæve kirkens fantastiske lys og nærmest suge beskueren ind i billledet. Jeg har også tilføjet et farvefilter i VSCOcam, men vigtigst af alt er beskæringen, der får barnet i midten til at se meget lille ud i det store kirkerum. Originalbilledet (venstre) - billedet efter redigering (højre) Jeg elsker street photography, og primært i sort/hvid. Dette foto har fået en ret stram beskæring, så personerne udgør en del af billedets ramme. Derudover har jeg tilføjet kontrast og B2-filteret i VSCOcam, og for at bringe mandens ansigt mere i fokus gav jeg det også en smule vignette. Originalbilledet (venstre) - billedet efter redigering (højre)

Valg af motiv
@Nana_Ha
- Selv om du går eller kører den samme vej på arbejde hver dag, kan du sagtens tage flotte billeder. Der er gode motiver overalt, det handler bare om at finde dem. Det smukke ligger ofte i detaljerne, og du skal ikke være bange for at gå helt tæt på dit motiv.

Madbilleder er moderne hulemalerier
Madbilleder er moderne hulemalerier

HDR
@siwaldershvile
- Det er en god ide at tage billeder med telefons egen kamera-app, hvor du nemt kan fokusere og styre skarphed og blænde. Jeg sætter altid min telefon til at tage med HDR-funktionen slået til, så telefonen gemmer flere billeder med forskellige eksponeringer. Med den funktion er du sikker på, at du har noget, der kan bruges senere hen, og at motiverne ikke brænder ud. Det eneste HDR ikke fungerer til er motiver i bevægelse, men funktionen er heldigvis nem og hurtig at sætte til og fra.

Kendte reklamerer ulovligt på Instagram
Kendte reklamerer ulovligt på Instagram

Snapseed
@Justhanni
- ​Snapseed har eksi​steret i godt over to år og er en solid alt-i-én app. Især brugerfladen er genial fordi den er så intuitiv at bruge.
App'ens styrke er helt klart, at du kan isolere enkelte områder i billedet, hvor du kan finjustere eksponering, kontrast og farvemæthed.
​Det rå billede som telefonen leverer kan godt være lidt flad" i det, så oftest skal der justeres lidt for at det får samme liv, som ​det motiv du indfangede.

Flotte fotos: Danmark springer ud på Instagram
Flotte fotos: Danmark springer ud på Instagram

VSCOcam
@Sondergaard
- For mig er der ingen tvivl om, at VSCOcam er det bedste allround-værktøj. Det kræver lidt tilvænning, men det giver nogle rigtig fine resultater, med ikke alt for overstyrede effekter. Du kan tilkøbe flere effekter (filtre), og fælles for dem er, at de minder om forskellige analoge filmtyper, og at de ikke er nær så kraftige som Instagrams indbyggede filtre. Et billede bliver ikke automatisk bedre, jo flere filtre og effekter der lægges på. Og råmaterialet skal være i orden, så tænk over kompositionen i skudøjeblikket og regn ikke med at alt kan rettes op i en app bagefter.

Instagram-filtre
@Nana_Ha
- Jeg bruger aldrig de filtre, der er i Instagram. De forringer kvaliteten af billedet, og får det til at se ud som om, det er taget med en gammel telefon. Gode billeder har ikke brug for et filter - de har brug for at blive skarpere og få bedre lys. Hvis du bruger filtrene i Instagram, så sørg for at vælge de samme hver gang, så dine billeder får et ensartet udtryk.

STEM: Hvad er den største kliché på Instagram?
STEM: Hvad er den største kliché på Instagram?


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forsker med sønderlemmende kritik af...
bt.dk
DR har delt X Factor-seernes data med...
bt.dk
Intense forhandlinger i Forligsen:...
bt.dk
Dansk stjernerytter efter sit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx