Af - 22/04-15 20:25

Nyt Facebook: Har du også overset ændringen?Nyt Facebook: Har du også overset ændringen?

- Et PR-stunt, lyder det fra social media-ekspert om Facebooks nye opdatering.

storybild

(Billede: Polfoto/arkiv)

Facebook vil have dine nære venner tilbage i dit newsfeed på Facebook.

Sådan lyder baggrunden for en ny opdatering fra social media-giganten, men før man drømmer sig tilbage til et Facebook som i gamle dage, skal man lige tage en dyb indånding, advarer Jacob Mouritzen, der leder social medie-afdelingen hos bureauet Mindshare.

- Jeg tror, at der er rigtig mange, der ikke kommer til at lægge mærke til det. Der er ikke nogen, der vågner i morgen og tænker 'hold da op, jeg har alle de her venner, som skriver ting', siger han til metroxpress.

Facebook-ændring: Dine venner skal fylde mere
Facebook-ændring: Dine venner skal fylde mere

Da vi får ham i røret, har han netop siddet i møde med Facebook, hvor udlægningen også lød, at det var en mindre ændring.

- Jeg ser det mere som et PR-stunt end en reel ændring. Facebook gør det for at sikre, at brugerne føler, de stadig er det vigtigste på platformen og ikke annoncørerne. Facebook har et dårligt ry, og det er et forsøg på at ændre fokus, siger han.


Men hvordan vil man så mærke ændringen som bruger?
- Der vil stadig være det samme antal betalte reklamer, men de vil skubbe de nære venner øverst i newsfeedet. Så når Facebook ved, at du skal til en event med en pige, der hedder Tine i næste uge, og I lige har skrevet på Facebook, så bliver du hyper-eksponeret for hendes indhold. De håber ganske enkelt, at folk vil bruge mere tid på Facebook.

Lige nu viser mit feed en vens opdatering øverst og en Just-Eat.dk-reklame under. Vil det billede ændre sig?
- Just-Eat-reklamen vil stadig være der, men i stedet for en vens opdatering øverst, vil du se en af dine nære venners opdatering øverst, og så vil din kærestes opdatering ligge under reklamen. De er presset af Snapchat og Instagram, der når ud til en mere tæt, social kreds. Det håber Facebook at komme tilbage til.

LÆS OGSÅ: Trick: Sådan snyder du akavet funktion på Facebook-chat

LÆS OGSÅ: Her er våbnet, der skal jagte internet-trolde

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx