Af Morten Skovgaard - 21/03-17 10:12

En klassiker bliver genoplivetEn klassiker bliver genoplivet

Du er byttet, og dit eneste mål er at overleve og slippe væk.

storybild

Navnet ‘Prey’ kan få enhver computerspiller, der er lidt oppe i årene, til at sukke dybt. Det første ‘Prey’-spilprojekt blev offentliggjort for første gang helt tilbage i 1995, men der skulle gå intet mindre end 11 år, før det færdige spil kom på gaden i 2006 efter være tabt på gulvet og genoplivet adskillige gange.

Til alt held endte historien lykkeligt, for spillet var et actionspil af de bedre, og arbejdet med at stable en toer på benene gik i gang hurtigt efter udgivelsen.

‘Prey 2’ skulle oprindeligt have været produceret af den originale udvikler, Human Head Studios, men efter salg af rettighederne til Bethesda Softworks og ZeniMax Media blev projektet skrinlagt. I stedet offentliggjorde Bethesda Softworks sidste år et ‘reboot’ af ‘Prey’-universet med et nyt spil under udvikling hos Arkane Studios (firmaet bag ‘Dishonored’-spilserien), som ventes udgivet i dette forår.

Det nye ‘Prey’ beskrives af udviklerne som en genfortolkning af det originale spil, hvor hovedpersonen bliver jagtet af rumvæsener, og Arkane Studios fortæller, at de også har skelet kraftigt til science fictionklassikeren ‘System Shock’ under udviklingen af det nye ‘Prey’.

Handlingen finder sted på rumstationen Talos I, hvor et forskningsprojekt i fjendtlige rumvæsener går galt, og spilleren ender på flugt fra uhyrerne. Herfra gælder det om at overleve og i sidste ende slippe væk fra rumstationen.

‘Prey’ udkommer den 5. maj 2017.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fes på fly: Få øjeblikke efter...
bt.dk
Menneskejagt på farlig øksemand...
bt.dk
11-årig pige og hendes far dræbt...
bt.dk
Se BTs karakterer her: Brøndbys 10...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx