Af - 17/02-17 18:31

CREEPY: Det er lige blevet MEGET nemmere at stalke folk på FacebookCREEPY: Det er lige blevet MEGET nemmere at stalke folk på Facebook

Ny hjemmeside bruger udskældt værktøj til at vise alle informationer om Facebook-brugerne. Det er ikke ulovligt, og kan ikke stoppes.

Bildstrecke im Grossformat »

I galleriet: Månedens dummeste spørgsmål på Facebook.

Med få klik kan man nu se alt, hvad folk laver på Facebook - hvor de er, hvad de liker, hvilke billeder de kommenterer på og hvilke fester de deltager i.

Det er blevet muligt med hjemmesiden Stalkscan.com.

Man kan også gå mere i dybden og f.eks. se om ens venner er nogle grise - blandt andet kan man se, hvor mange billeder, der er lagt op af single-kvinder, ens drengeven har liket.

Facebook-smutvej er guf for hackere
Facebook-smutvej er guf for hackere

Facebook er opmærksomme på hjemmesiden, der bygger videre på deres egen Graph Search, men kan ikke gøre noget ved det, fordi værktøjet ikke er ulovligt.

Det overholder persondataloven fordi, man ikke få uretmæssig adgang til oplysninger, men blot får dem præsenteret hurtigt og overskueligt i stedet for at skulle bruge timer på at samle dem ind selv.

Hjemmesiden er lavet af den belgiske white hat hacker Inti De Ceukelaire - han vil netop bevise, at Facebook ikke beskytter deres brugere ordenligt.

35 GENIALE svar til pinlige Facebook-klager
35 GENIALE svar til pinlige Facebook-klager

Det har medført at politikere og medier i Belgien er gået amok over, hvor skødesløst Facebook behandler personfølsomme informationer, skriver Vice.

En unavngivet talsmand for Facebook afviser over for Vice, at det sociale medie gør noget forkert.

'Vi tilbyder en række værktøjer, der hjælper folk med at kontrollere deres informationer, hvilket omfatter muligheden for at vælge publikum for hver post, en feature, der begrænser synligheden af tidligere posts, så kun dine venner kan se dem, og uddannelsesbestræbelser i samarbejde med belgiske sikkerhedseksperter', udtaler talsmanden i et skriftligt svar til Vice.

Radio-DJ og hans producer skudt under live-udsendelse
Radio-DJ og hans producer skudt under live-udsendelse

LÆS OGSÅ: GALLERI: Disse mænd er Instagrams SANDE stjerner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx