Af - 27/08-15 20:11; Opdateret: 27/08-15 20:36

Wifi-problemer? Her er fem gode råd til lynhurtigt netWifi-problemer? Her er fem gode råd til lynhurtigt net

Det er en fryd at slippe for kabler, når man skal på nettet - men det kan også være et mareridt. Læs her, hvordan du får det bedst mulige trådløse signal derhjemme.

Bildstrecke im Grossformat »

Wifi er en af de bedste teknologiske opfindelser i nyere tid - og samtidig også en af de værste.

For når det virker, så er det helt genialt og nærmest ikke til at leve uden. Men der er næsten ikke noget mere frustrerende end et wifi-signal, der konstant er på nippet til at slippe den bærbare computer.

Derfor skal du passe på ukendte wi-fi-netværk, når du sommersurfer
Derfor skal du passe på ukendte wi-fi-netværk, når du sommersurfer

Men hvis dit wifi derhjemme hører til sidstnævnte kategori, så frygt ej. Folkene bag Youtube-kanalen Vox har nemlig samlet fem gode råd, der er meget nemme at følge, som kan gøre dit liv lidt nemmere - det handler bare om, hvor din router er placeret:

1: Få den frem i det åbne
Det kan godt være, at den ikke er det kønneste stykke teknologi i hjemmet, men for at få den bedst mulige trådløse internetforbindelse, bør din router bør stå fremme - og ikke gemt væk i et skab i kælderen. For godt nok rækker de usynlige radiobølger, den udsender, 40-50 meter - men de bliver blokeret af alle de vægge og døre, der er mellem routeren og det apparat, der skal kobles på. Så for at få bedst mulig dækning i hele hjemmet, bør routeren placeres et centralt sted. Hvis du kan se din router, har du sandsynligvis en meget bedre forbindelse, end hvis du ikke kan.

Google vil skaffe gratis WiFi til hele verden - og er allerede i gang
Google vil skaffe gratis WiFi til hele verden - og er allerede i gang

2: Få den op fra gulvet
De føromtalte radiobølger kan ikke trænge igennem det metal og cement, som dine gulve er konstrueret af. Og da de fleste routere er bygget sådan, at de udsender signalet en anelse nedad, er det en dårlig idé at stille routeren på gulvet. Så få routeren op på et bord, en reol eller lignende for bedst muligt signal.

3: Hold den væk fra elektronik
Andre elektroniske apparater har det med at skabe forstyrrelser i det signal, routeren udsender. Derfor bør den ikke stå lige op ad et fjernsyn, en computer eller lignende.

Gennembrud: Snart kan du lade telefonen op kun via wi-fi
Gennembrud: Snart kan du lade telefonen op kun via wi-fi

4: Få styr på antennerne
De fleste routere er udstyret med to antenner hvorfra signalet sendes ud. Men selv om det trods alt ser lidt bedre ud med symmetri, så er det bedst, hvis antennerne peger i hver sin retning - for eksempel en opad og en til siden. På den måde er der størst chance for, at både din computer, tablet og smartphone opfanger signalet optimalt uanset hvordan du holder apparatet.

5: Mål dit signal
Hvis du har problemer med wifi-forbindelsen, så er der et hav af apps, der kan hjælpe dig med at finde en løsning. Apps som ‘Wi-Fi Sweetspots’ og ‘Cloudcheck’ til din smartphone kan fortælle dig, hvor du får det bedste internet i hjemmet, og derfra kan du så finde frem til, hvor routeren står bedst placeret.

Så vildt bliver 5G: Download 33 spillefilm på ét sekund
Så vildt bliver 5G: Download 33 spillefilm på ét sekund

Se Vox' video her for flere billeder, der kan hjælpe dig med at få bedre internetforbindelse:

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx