Af Thomas Berger - 17/06-15 07:18

TEST: Sonys tablet er let som en fjer men spækket med musklerTEST: Sonys tablet er let som en fjer men spækket med muskler

Hvis du er på kig efter et alternativ til iPad, så er Sonys seneste Xperia Z4 Tablet et godt bud.

storybild

Xperia Z4
Pris: 4.399 kr.
Web: Sony.dk
Karakter: 4/6

Sonys Xperia Z4 Tablet vejer med sine blot 393 gram nærmest ingenting mens designlinjerne er dejlig enkle og rene. Den lave vægt skyldes til dels, at enhedens bagside er udformet i kunststof og ikke metal, men i stedet for at føles plastagtig er den nærmere behagelig at have mellem hænderne.

Sidste mulighed for at deltage i Warrior Dash 2015!
Sidste mulighed for at deltage i Warrior Dash 2015!

Inde bag den ti tommer store skærm gemmer sig en 2 GHz Snapdragon 810 64-bit octa-core processor suppleret af tre gigabyte ram og 32 gigabyte hukommelse – det er muligt at udvide kapaciteten med et microSD-hukommelseskort. Det hele holdt sammen af seneste Android version 5.0.

I praksis giver det en tablet som har muskler for alle pengene – ikke engang de mest krævende spil eller apps giver anledning til tøven. Samtidig leverer skærmen med en opløsning på 2560 × 1600 pixels et virkelig flot billede, der virkelig inviterer til at se film på farten.

TEST: Bærbar spilmaskine med rigelig strøm på batteriet
TEST: Bærbar spilmaskine med rigelig strøm på batteriet

Sædvanligvis ville processorkraft i kombination med den høje billedopløsning kunne suge kraften ud af batteriet på ingen tid, men Sony har formået at presse batterilevetiden til det yderste. Officielt ligger den på omkring 18 timers i videoafspilning – ved måske knap så optimale omstændigheder er der i hvert fald strøm til 14 timers brug. Det må siges at være temmelig i orden.

Som med Sonys andre Xperia produkter så er Z4 også vandtæt – ikke dermed sagt at enheden skal med ud og dykke, men den kan vaskes af under hanen, hvis den bliver grisset til, hvilket er rart.

TEST: Spilmonster i plast og aluminium flår hul i budgettet
TEST: Spilmonster i plast og aluminium flår hul i budgettet

Sonys Xperia Z4 er et fremragende alternativ til Apples iPad og en af de bedste Android-tablets på markedet netop nu.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx