Af Thomas Berger - 27/10-15 08:13

TEST: Sony Z5 er James Bonds nye telefonTEST: Sony Z5 er James Bonds nye telefon

Sony har placeret deres nye Z5 smartphone i hænderne på James Bond i den seneste film – men i ren rå ydelse ligger de ikke helt i front.

storybild

Sony Z5 har fået integreret fingeraftrykslæser i powerknappen.

Pris: 5.999 kr.
Web: Sony.dk
Karakter: 5/6

Sony Z5 er firkantet og kølig i sit designudtryk. Konstrueret i aluminium med en bagside i matteret glas fremstår telefonen utrolig stilren og enkel. Telefonen er ganske enkelt smuk.

Nyt koncept gør det nemt for dig at få en ny mobil hvert år
Nyt koncept gør det nemt for dig at få en ny mobil hvert år

Under det flotte ydre befinder sig et ottekernet 64-bit Qualcomm Snapdragon 810-chipset bestående af en 2,0 GHz og en 1,5 GHz quadcore processor suppleret af tre gigabyte ram og 32 gigabyte hukommelse. Det er identisk med indmaden i den forgående Sony Z3+. Forskellen er, at hvor Z3+ kunne blive gloende hed, når den skulle arbejde hårdt, så holder Z5 sig på en håndvarm temperatur.

Telefonens rene rå ydelse ligger og bider de absolutte topmodeller på markedet i hælene uden at overhale dem, men det er så små og teoretiske forskelle, at du skal være ekstremt krævende bruger for at kunne mærke det i praksis. På samme måde forholder det sig med den 5,2 tommer store skærm, der med en opløsning på 1080 x 1920 ikke ligger i front i pixelkapløber, men som virkelig leverer et rigtig flot skærmbillede.

Producent af vandtæt mobil: Vi giver alligevel ingen garanti under vand
Producent af vandtæt mobil: Vi giver alligevel ingen garanti under vand

Sony imponerer til gengæld på kamerafronten med en opløsning på 23 megapixel og en blændeåbning 2,0, der giver rig mulighed for at skyde flotte billeder selv i begrænset belysning. Autofokus er virkelig hurtig, og billedstabilisator hjælper med at få skarpe foto i hus.

Som en god detalje har Z5 fået integreret fingeraftryksskanner i powerknappen, og så er den i lighed med tidligere modeller vandtæt og støvafvisende, så den kan klare en byge. I skrivende stund leveres telefonen med Android 5.1 – men det er blot et spørgsmål om tid, før Sony automatisk opgraderer telefonen til den nye 6.0 Marshmallow.


LÆS OGSÅ: Spar 1600 kroner når du køber smartphone på afbetaling

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skandalen spreder sig som en...
bt.dk
Politiet er forbløffet: Nogen holder...
bt.dk
Patrick Nielsen fik pludselig...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx