Af - 18/08-14 18:29; Opdateret: 18/08-14 20:09

Tror du selv, at du kan få slettet dine private billeder? Glem detTror du selv, at du kan få slettet dine private billeder? Glem det

Det kan være noget nær umuligt at få slettet din profil, dine beskeder og private billeder på sociale medier, når de først er derude.

storybild

Ifølge JustDelete.Me er det overordentligt svært at blive helt glemt af flere sociale medier - herunder Facebook, YouTube og Pinterest. (Billede: Polfoto/OLUFSON JONAS)

Har du en profil på Pinterest, Kik eller YouTube? Det bliver du nok nødt til at vænne dig til.

Fælles for tjenesterne er nemlig, at du ikke kan slette din profil, så den forsvinder for stedse.

Du må i stedet nøjes med at deaktivere den, hvilket betyder, at din konto bliver usynlig for andre. Men det betyder ikke, at dine personlige oplysninger bliver slettet.

Facebook-blær er et tegn på dårlig selvtillid
Facebook-blær er et tegn på dårlig selvtillid

På Facebook er det forholdsvis nemt at slette din profil - det kan du gøre lige her - men der er ikke tale om en fuldstændig sletning.

Facebook skriver selv under deres 'hjælp'-sektion, at du ikke kan være sikker på, at dine data forsvinder.

Facebook forbeholder sig retten til at beholde oplysninger som eksempelvis dit navn, dine billeder og noter. Det sker ifølge det sociale medie af "tekniske årsager."

På siden justdelete.me findes en oversigt, der viser, hvor svært det er at slette din profil på sociale medier og tjenester. Og her rammer YouTube den værste kategori.

Det er praktisk talt umuligt at slette en profil på YouTube - med mindre du sletter din konto hos Google, som ejer videotjenesten.

Flere danskere tigger på Facebook
Flere danskere tigger på Facebook

Lige så grelt står det til med Pinterest. Her kan du heller ikke slette din profil, men du har mulighed for at deaktivere den - hvilket igen betyder, at din profil er skjult for andre, men ikke slettet.

Selvom det kan være en frustrerende oplevelse ikke at kunne slippe ud af kløerne på de sociale medier, bør det dog ikke afholder dig fra at bruge dem, mener ekspert i sociale medier Thomas Bigum.

- Der er så meget glæde ved at være på sociale medier, at det er synd, der findes nogle dataforskrækkede mennesker, der skævvrider proportionerne, så folk bliver bange, siger han.

Han opfordrer i stedet folk til at slå koldt vand i blodet, og acceptere at der findes oplysninger om en, der ikke kan fjernes.

- Der findes ingen fortilfælde af, at folk er kommet til skade ved at have en profil, der ikke kan slettes helt på sociale medier. Så der er ikke rigtig andet på spil, end at det kan være en skræmmende tanke, siger han.

Facebook vil måske sladre til dine naive venner
Facebook vil måske sladre til dine naive venner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx