Af Gameplay/Thomas Berger - 23/09-14 18:20

Kompakt systemkamera skabt til selfiesKompakt systemkamera skabt til selfies

Samsung har begået verdens mindste systemkamera, der er perfekt til selvportrætter.

storybild

(Billede: PR)

Bare klap bagsideskærmen på Samsung NX mini helt op, så det vender samme vej som objektivet – kameraet tænder automatisk, og du er parat til at skyde endnu et selvportræt.

Du får endda nemt ved at dele billedet med omverdenen, da kameraet har indbygget WiFi.

Alt ved Samsung NX mini er, som navnet også antyder, af en lille størrelse.

Kameraet benytter Micro-SD-hukommelseskort, hvilket kan kræve en adapter, hvis du ønsker at indlæse billederne via din computers kortlæser.

Betjeningsknapperne er ligeledes så små, at de kan være svære at ramme. Og endelig er objektiverne også mindre og nye, hvilket betyder, at der foruden det testede 9-27 mm. objektiv kun eksisterer et almindeligt 9 mm. objektiv.

Selv kameraets billedsensor på blot en tomme er lille i forhold til andre systemkameraer og særligt sammenlignet med digitale spejlreflekskameraer – men med en opløsning på 20 megapixel kan der sagtens komme gode resultater ud af kameraet.

Brugerfladen giver rig mulighed for at bevæge sig fra det fuldt automatiserede til en let besværlig men dog brugbar manuel betjening.

Brugt rigtigt skyder Samsung NX mini derfor flotte billeder og habile videoklip – specielt, og ikke overraskende, i godt lys.

Kameraet har en indbygget blitz, men den er igen så lille, at du i stedet bør benytte den tilhørende eksterne blitz, når der skal tages foto om aftenen.

Samsung NX mini er til dig, der ikke synes mobiltelefonens foto er gode nok, men heller ikke ønsker at have en klods af et kamera om halsen.


Pris: 3.799 kr.
Web: Samsung.dk
Karakter: 4/6

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ståle frygter Europa-nedsmeltning:...
bt.dk
Gymnasieelever hærgede i offentlig...
bt.dk
Inga flyttede fra Danmark for 40 år...
bt.dk
Brøndby-boss kommer med overraskende...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx