Af - 08/04-16 09:35

9 ting du BESTEMT IKKE skal gøre på Facebook9 ting du BESTEMT IKKE skal gøre på Facebook

Der er en række ting, man bare ikke skal gøre, hvis man vil beholde sin Facebook-bruger. Her er en liste med de værste.

Bildstrecke im Grossformat »
Klik igennem galleriet for at se nogle af de ting, man IKKE skal gøre, hvis man vil beholde sin Facebook-konto. Facebooks annonceringspolitik tillader ikke, at folk i deres reklamer indeholder forudindtagelser af forbrugerne - som fx deres race eller i navn. Så hold dig fra at sælge en trøje til Gert, hvis du vil beholde din konto. En advokat fra USA ved navn Mark S. Zuckerberg fik lukket sin konto af Facebook, da det sociale medie troede, at manden gav sig ud for at være Facebook-stifteren Mark E. Zuckerberg. Generelt skal man holde sig fra at hedde det samme som en kendt person. En mexicansk kvinde blev faktisk blokeret fra Facebook, blot fordi hun havde det samme navn som popstjernen Selena Gomez. Deler du navn med en celeb, er det åbenbart bare ærgerligt. "Du vil ikke oprette mere end én personlig konto." er et af Facebooks tjenestevilkår. "Du vil ikke slå indhold op, som: (...) indeholder nøgenhed" står der også i Facebooks tjenestevilkår. Men nogle vil nok mene, at begrebet nøgenhed bliver bøjet en smule af det sociale medie, da billeder af folk der ammer, har fået Facebook til at lukke de pågældende konti. Sidste måned blev Facebook-brugeren Deas konto lukket, da hun lagde et billede op af en række historiske, indonesiske kvinder. En mor lagde for nogle år siden et noget besynderligt billede op af sine døtre, hvor den ældste på 5 lod som om hun ammede sin 2-årige søster. Dette fik simpelthen Facebook til at lukke morens konto. Efter terrorangrebene i Paris sidste år lavede den engelske komiker Jason Manford en statusopdatering, hvor han svinede terroristerne til og blandt andet kaldte dem for "myrdende kujoner". Dette var åbenbart for meget for Facebook, der smed briten af det sociale medie. Selvom vi har ytringsfrihed til at sige (næsten) lige hvad vi vil, og det umiddelbart også fungerer sådan på Facebook, har det sociale medie alligevel enkelte undtagelser. I flere tilfælde har brugere rapporteret, at de er blevet smidt af Facebook for noget, man umiddelbart ikke skulle tro, var en overtrædelse af politikkerne - som eksempelvis den tidligere nævnte sag om feminisme.

Der er flere historier om folk, der er blevet blokeret fra at bruge deres Facebook-profil. Nogle gang har det været helt retfærdigt, mens blokeringer i andere tilfælde fuldstændig har taget overhånd.

LISTE: 10 tricks til det PERFEKTE madbillede på Instagram
LISTE: 10 tricks til det PERFEKTE madbillede på Instagram

Independent har samlet en liste med umiddelbart harmløse ting, der har fået Facebook til at smide folk af det sociale medie.

LISTE: 9 ting du fejlagtigt tror at Apple har opfundet
LISTE: 9 ting du fejlagtigt tror at Apple har opfundet

LISTE: 7 ting du ALDRIG skal gøre, hvis du vil score på Tinder
LISTE: 7 ting du ALDRIG skal gøre, hvis du vil score på Tinder

Se listen i galleriet øverst i artiklen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx