Af - 22/03-15 18:41

Gratis streamingtjeneste vokser med rekordfart og truer NetflixGratis streamingtjeneste vokser med rekordfart og truer Netflix

Den ulovlige streamingtjeneste Popcorn Time vokser eksplosivt, og selv Netflix frygter nu rivalen.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Netflix skal kigge sig over skulderen, for en ny rival er ved at vokse sig stor på det globale streaming-marked, og det sker med en voldsom fart, der truer Netflix' milliardforretning.

Popcorn Time hedder app-udfordreren, der blev lanceret for et år siden, og ifølge en af stifterne downloades appen 100.000 gange dagligt i øjeblikket.
Og når selv de nyeste biograffilm og tv-serier ligger tilgængelige kvit og frit, så er det ikke svært at gennemskue, hvad årsagen er til populariteten.

GUIDE: Er du også irriteret over den horisontale scrolling på Netflix?
GUIDE: Er du også irriteret over den horisontale scrolling på Netflix?

Pirattjenesten, der designmæssigt ligner Netflix, har allerede skabt panderynker hos Netflix, der i årsrapporten sidste år nævnte Popcorn Time, og den trussel, som den udgør på streamingmarkedet.
I flere lande er Popcorn Time allerede mere populær end Netflix, hvis man ser på Google-søgninger, og pirattjenesten findes nu på i alt 44 sprog. Herunder dansk.

Og alene i USA, hvor tjenesten er vokset med 400 procent siden i sommer, vurderes det, at Popcorn Time udgør en niendedal af al pirateri, der begås i USA.

TV: Netflix laver vild actionserie
TV: Netflix laver vild actionserie

Men Popcorn Time er også en trussel mod tv- og filmindustrien, fordi tjenesten ikke køber sig adgang til rettighederne, og derfor forsøger myndighederne også at lukke streamingtjenesten ned.

Ifølge Berlingske blev domænet Time4Popcorn.eu lukket ned i sidste måned i et forsøg på at dæmme op for tjenesten, men det var kun kortvarigt, for kort tid efter dukkede et nyt domæne op.

Indtil videre har bagmændene, som menes at være en gruppe argentinske studerende, forholdt sig anonyme, og de har via talsmænd forsvaret sig med, at de ikke gør noget ulovligt.

De samler bare eksisterende BitTorent-filer, som ligger på andre computer og servere:

- Vi lever i et frit samfund, og hvis det ikke er forbudt, så er det tilladt, lyder det.

Med det argument mener Popcorn Time, at man ikke agerer anderledes end Google, der også samler informationer og gør dem tilgængelige.

Netflix afslører: Det kan du se i marts
Netflix afslører: Det kan du se i marts


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter vanvittig målfest: Brøndby...
bt.dk
Kammeradvokaten afslører om Stein...
bt.dk
Tv-indslag om Danmark vækker vrede:...
bt.dk
12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx