Af - 26/08-15 16:06

QUIZ: Kan du gennemskue disse 10 emojis?QUIZ: Kan du gennemskue disse 10 emojis?

En mystisk pind med farvede kugler, et bambusrør med flag, en brun kugle – hvad betyder de mærkelige symboler i emoji-tastaturet?

QUIZ: Emoji-quiz - ved du, hvad disse 10 betyder?

Emoji-symbolerne er en verden for sig selv. Nogle emojis er lettere genkendelige end andre, og nogle ved du måske slet ikke, hvad er. Men der findes faktisk en forklaring på, at nogle af dem kan virke særdeles mærkelige. De stammer nemlig fra en helt anden del af verden.

- Emojis kommer fra Japan og blev opfundet i 1999 af en japaner, ved navn Shigetaka Kurita, som arbejdede som ingenør i teleselskabet NTT Docomo. De havde opdaget, at folk var begyndt at sende rigtig mange billedbeskeder i stedet for almindelige tekstbeskeder, og det betød, at telefonnettet blev mere belastet end normalt.

- Det problem satte han sig for at løse sammen med sit team. Og så var det, at han opfandt de emojis, som vi bruger i dag, siger Mette Bierbum Bacher, Senior Social Advisor i Mindshare.

YES – de fedeste emojis er på vej
YES – de fedeste emojis er på vej

Mange af de emojis vi bruger i dag symboliserer derfor mange japanske traditioner eller madvarer, som vi normalt ikke kender til i Danmark.

Men inspirationen kommer også andre steder fra.

- Han fik inspiration fra ting i tegneserier, som kunne bruges som emojis til at beskrive tanker og følelser, fx den emoji, der bliver rigtig bange, forklarer Mette Bierbum Bacher, Senior Social Advisor i Mindshare.

Her er forklaringen på det mystiske røde hjerte i Snapchat
Her er forklaringen på det mystiske røde hjerte i Snapchat

Ordet Emoji kan ifølge Mette Bacher nogenlunde oversættes til billedord.

- Emojis er allerede stort i hele verden, så det er noget alle mere eller mindre har taget til sig. Det er noget, som er godt til at beskrive følelser med, og en ny og sjov måde at kommunikere på, siger Mette Bierbum Bacher, Senior Social Advisor i Mindshare.

Tag quizzen øverst i artiklen og test dig selv om du er en emoji-haj.

Få nye unikke emojis - se hvordan her
Få nye unikke emojis - se hvordan her

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx