Af - 26/09-14 07:23; Opdateret: 26/09-14 09:33

TV: TRE GRUNDE til at købe den nye iPhone 6TV: TRE GRUNDE til at købe den nye iPhone 6

Den nye iPhone Plus kan erstatte dit Dankort og tælle alt, hvad du spiser. Her er de bedste grunde til at købe den nye iPhone 6 plus.

Den nye iPhone 6 og 6 Plus kom i handlen i nat, og der er stor rift om den populære telefon. Mange lå i kø aftenen lang - men det kan være svært at gennemskue om iPhone 6 rent faktisk er værd at ligge i kø for.

Hold styr på din sundhed
Med den nye telefon følger også det splinternye styresystem iOS 8. Her er en af de største nyheder den indbyggede app 'Sundhed'.

Appen kan tælle dine skridt ved blot at ligge i din lomme, og den holder også gerne styr på alt, hvad du spiser.

Det hele bliver visualiseret, så du nemt kan overskue alle aspekter af dit helbred - lige fra om du får nok vitaminer til om du sover nok om natten.

Apple har dog lavet appen så 'smart', at den virker bedst sammen med det nye Apple Ur, og du kan derfor se frem til en ekstra investering på et par tusinde kroner, hvis du vil have det optimale ud af appen.

Trådløs betaling
De konkurrerende telefoner har længe haft en NFC-chip, men nu kommer Apple omsider med på vognen med den nye iPhone.

Chippen gør telefonen i stand til at tale med betalingsterminaler, og der er dermed udsigt til, at du vil kunne bruge telefonen som et moderne Dankort.

I modsætning til konkurrenterne har Apple lavet en aftale med kort-giganterne Visa og Mastercard, og du behøver dermed ikke bruge eksterne tjenester som Paypal. Samtidig tyder de store samarbejdspartnere også på, at det rent faktisk er sandsynligt at se de nye kontaktfri-terminaler i butikkerne inden for en overskuelig fremtid.

5,5 tommers storhed
Det mest mærkværdige på den nye iPhone 6 Plus er den gigantiske skærm. Apple har med den nye telefon taget et spring ind i kategorien af de såkaldte phablets, der er en krydsning mellem en telefon og en tablet.

Skærmen på iPhone 6 Plus vil helt klart være for stor for nogle - især folk, der har hang til skinny jeans - men her kommer den normale iPhone 6 ind i billedet, hvor man slipper med en skærm på 4,7 tommer.

Kan man leve med den store skærm på iPhone 6 Plus kan man dog nyde et display i HD og med en billedgengivelse, der er så flot, at det nærmest ligner billedet er malet fast på skærmglasset.

Telefonen er venligst udlånt af 3.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Godt nyt for tusindvis af danskere:...
bt.dk
Pippa Middleton stjal billedet til...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx