Af - 19/09-13 09:15; Opdateret: 19/09-13 10:49

Sådan redder du liv med mobiltelefonenSådan redder du liv med mobiltelefonen

Med overlevelses-apps til smartpones kan du redde liv og hjælpe politi og ambulancer med at nå hurtigt frem. Metroxpress har fundet 10 af de gode apps.

storybild

(Billede: Polfoto)

Red liv – Hjerteforeningen
Trin for trin gennemgår den, hvad du skal gøre i tilfælde af, at nogen får hjertestop. Den leder dig igennem de 8 vigtige trin i basal genoplivning.

112-app
Du kan starte et opkald til alarmcentralen 1-1-2 gennem denne app, som viser centralen, hvor du befinder dig, så hjælpen kan nå hurtigere frem.

TrygFonden Hjertestart
Viser på et kort, hvor den nærmeste hjertestarter er. En hjertestarter kan "genstarte" hjertet efter hjertestop ved at give elektriske stød gennem brystkassen.

Førstehjælp
Førstehjælp fra Codan Forsikring kan være en god assistance ved især børneulykker som kvælning, forgiftninger eller forbrændinger.

Mit syge barn
Guider i, hvad der er kritiske faresignaler hos syge børn. Den rådgiver også i pleje af de sløje rollinger og i, hvor meget paracetamol, de kan tåle.

Lommelygte
Der findes en række lommelygter som Tiny Flashlight, der får mobilens blitz til at lyse stærkt og konstant. Det er praktisk når kritiske situationer opstår i mørke.

Super schweizerkniv
Indeholder kompas, vaterpas, lineal, vinkelmåler og andre praktiske ting, du kan bruge til at overleve i ødemarken.

Panik-knap
Den fungerer ved, at man åbner appen, trykker på den røde knap. Den alarmerer herefter via sms, telefon eller Facebook andre om, at du er i knibe.

Batteri-sparer
Smartphones er berygtede for, at løbe hurtigt tørre for batteri. Det kan være kritisk, når ulykker sker eller når du farer vild i ødemarken. Apps som Juicedefender nedsætter strømforbruget.

Life360
Den viser på et kort, hvor alle i familien befinder sig. Det kunne være lillesøster, der ofte stikker af. Eller når ingen ved ved, hvor den glemsomme farfar uden stedsans befinder sig.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Princess Natascha afslører sin...
bt.dk
Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
Bag kulisserne: Flere partifæller...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx