Af Thomas Berger - 30/08-16 09:12

ANMELDELSE: Sonys topmodel er enkel og ufarligANMELDELSE: Sonys topmodel er enkel og ufarlig

Xperia X Performance har en overflod af muskler og megapixels

storybild

Fingeraftrykslæseren er indbygget i powerknappen, og reagerer så hurtigt, at du ikke bemærker den. (Billede: PR)

Pris: 5.500 kr.
Web: Sony.dk
Karakter: 4/6

Sony helliger sig de rene og klare linjer i deres smartphone topmodel Xperia X Performance, der i sin ufarlige enkelhed til forveksling ligner den almindelige Xperia X – den har blot, som navnet antyder, lidt mere smæk på ydelsen.

Hjertet i telefonen er en Qualcomm Snapdragon 820 quad-core 64 bit processor suppleret af 3 gigabyte ram og 32 gigabyte hukommelse. Det placerer ydelsesmæssigt telefonen side om side med konkurrenternes topmodeller, og du skal da også gøre dig umage, for at få den til at klynke over arbejdspresset.

Apple afslører dato for præsentation af ny iPhone 7
Apple afslører dato for præsentation af ny iPhone 7

Skærmen holder sig på fem tommer og en opløsning på 1080 x 1920 pixel, hvilket er noget mindre end andre telefoner i samme prisklasse, men i praksis leverer skærmen et flot, klart billede. Batteritiden er angivet til omkring to dage – og det er også lige ved at være sandt.

Xperia X Performance er vandtæt og støvafvisende, og således velegnet til det omskiftelige danske vejr, uden at den skal med på dykkertur.

Her får du populære smartphones billigst
Her får du populære smartphones billigst

Kameraet har en opløsning på 23 megapixel, men skyder som standard med blot de 8 af dem – det er et spørgsmål om præferencer og indstillinger. Billederne er flotte, specielt i godt lys, mens der hurtigt opstår billedstøj under knap så gunstige forhold. Som en god detalje er telefonen udstyret med en fysisk kameraudløserknap, og den er hurtig til at skyde foto.

Sony leverer med Xperia X Performance en rigtig fornuftig telefon, hvor pris og ydelse hænger sammen. Har du imidlertid et mere afslappet forhold til ydelse, kan du med fordel at tage et kig på Sonys lidt mindre og billigere modeller.

[billedtekst]
Fingeraftrykslæseren er indbygget i powerknappen, og reagerer så hurtigt, at du ikke bemærker den.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx