Af - 19/05-14 18:03

Facebook vil skræmme Snapchat-spøgelset vækFacebook vil skræmme Snapchat-spøgelset væk

Efter at Snapchat afviste købstilbud fra Facebook, arbejder man nu på en app, der til forveksling ligner den populære besked-app.

storybild

Facebook-chefen Mark Zuckerberg står bag ny konkurrent til Snapchat, hvis man skal tro rygterne i Financial Times. (Billede: Polfoto/Collage)

Den sociale medie-mastodont Facebook har i flere måneder arbejdet på en hemmelig app, der skal konkurrere med mega-succesen Snapchat. Det afslører flere kilder overfor Financial Times.

- Det overrasker mig, at Facebook laver et medie, der ligner Snapchat så meget, hvis man skal tro rygtet, siger ekspert i sociale medier Rasmus Fisker fra MediaCom.

Facebook vil vise dig gammelt indhold - sådan undgår du det
Facebook vil vise dig gammelt indhold - sådan undgår du det

Sidste år takkede Snapchat-ejerne nej til et tilbud på over 16 milliarder kroner fra shoppelystne Facebook, der allerede har købt succes-apps som WhatsApp og Instagram.

- Facebook er bange for at blive udfordret, så de køber nogle af de ting, som de kan se er populære. Nu hvor de ikke kunne få lov til at købe Snapchat, forsøger de nu at slå dem, forklarer Rasmus Fisker.

Dette kommer til at plage Google og Facebook
Dette kommer til at plage Google og Facebook

Det er småt med konkrete oplysninger om den nye besked-app, der går under navnet Slingshot og skulle kunne gøre det muligt at sende små video-beskeder.

Det er Facebook-chef Mark Zuckerberg, der leder projektet, der måske kan lede til lancering om få måneder.
Det bliver afgørende, om det nye skud på stammen har nytænkende funktioner, som Snapchat ikke har, siger Rasmus Fisker. Især efter Snapchats nylige opdatering.

Vild opdatering i Snapchat
Vild opdatering i Snapchat

- Man kan forestille sig det sådan, at Facebook er et tivoli med forlystelser som er hovedproduktet, Instagram og WhatsApp. Problemet er bare, at lige ovre på den anden side af vejen er der en forlystelse, som hedder Snapchat. Og der flere og flere, der er begyndt at gå derover, siger han.

Nye tal fra Global Web Index viser at Snapchat har oplevet en vækst på 67 procent i brug på bare seks måneder.

Gør du disse vanvittigt irriterende ting på sociale medier?
Gør du disse vanvittigt irriterende ting på sociale medier?

- Så når Facebook laver en forlystelse, der ligner den på den anden side af gaden - gider folk det - eller er det for sent?

De sociale medier er i krig - og du vinder på det
De sociale medier er i krig - og du vinder på det

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim er syg og på kontanthjælp: Nogen...
bt.dk
FCM-træner med hård kritik: 'Det...
bt.dk
Selvom det lugter af trofæer i...
bt.dk
Lego-arving sælger ud igen: Dropper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx