Af - 24/07-16 09:27

Advarsel: Din iPhone og Mac kan hackes med én beskedAdvarsel: Din iPhone og Mac kan hackes med én besked

Så let sikrer du den.

Bildstrecke im Grossformat »

I den næstseneste udgave af Apples styresystem er der et hul i sikkerheden, der kan udnyttes af ondsindede hackere.

Sådan lyder advarslen fra sikkerhedseksperterne Talos hos netværksfirmaet Cisco. Det skriver holdet af it-folk på deres blog, der kalder hullet for 'betragteligt.'

Det drejer sig om iOS 9.3.2 (og formentlig alle tidligere versioner), samt styresystemet til Apples computerplatforme af udgaven OS X 10.11.5 og tidligere.

Bristen i sikkerhed findes i forbindelse med filformatet TIFF, Tagged Image File Format, der er yndet af grafiske designere, kunstnere eller mediefolk, men selvom man ikke tilhører den gruppe, så kan man stadig blive ramt af en enkelt iMessage eller en e-mail, som man uforvarende kommer til at åbne.

Se billedet: Apple kan være på vej med ny iPhone-model
Se billedet: Apple kan være på vej med ny iPhone-model

Det er processen, hvor Apples software behandler billedet, at hackerne kan snige ondsindet software ind og overtage kontrollen med dit maskineri, stjæle dine personlige oplysninger eller data.

Sikkerhedseksperterne advarer imod, at it-kriminelle især kan udnytte svagheden, hvis dine mails åbner automatisk, eller du kommer til at åbne en besked. For eksempel iMessage arbejder nemlig med vedhæftede billedfiler, allerede, når man modtager dem.

- Sårbarheden kan potentielt udnyttes igennem metoder, der ikke kræver handling fra brugerens side, skriver Talos-folkene på bloggen.

12 irriterende ting alle iPhone-brugere kender
12 irriterende ting alle iPhone-brugere kender

Heldigvis er det let at komme problemet til livs. På iPhonen skal man nemlig blot opdatere til den seneste version af Apples styresystem iOS, 9.3.3, der løser problemet.

Det skal dog gøre manuelt for mange brugere. Se hvordan man i galleriet ovenfor.

H/T: Metro.

LÆS OGSÅ: Mathilde mistede sin iPhone på Roskilde: Så skete der noget fantastisk

LÆS OGSÅ: Derfor er der et hul ved siden af kameraet på din iPhone

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx