Af - 05/08-14 17:08

Bikini-billeder af kvinder med stomiposer lægger tabu i gravenBikini-billeder af kvinder med stomiposer lægger tabu i graven

En ny kampagne på sociale medier skal vise, at der ikke er noget galt med en mave med ar eller stomipose. Og det har allerede hjulpet, fortæller dansk forening.

Bildstrecke im Grossformat »

Billeder brugt med tilladelse fra Greenolivemama, Sophspixs, Jules_dimm, averynejam, lesilisel, 84rosen, nixfit og lilylibertybeth

Maver findes i utallige former og farver. Alligevel har det længe været tabu at vise sin mave, hvis man har en tarmsygdom, der betyder, at man har fået stomipose eller ar efter en operation. Men nu skal det være slut.

En ny kampagne opfordrer mennesker over hele verden til at vise deres mave med hashtagget #GetYourBellyOut.

- Vi har hørt fra vores medlemmer, at kampagnen gør det nemmere at overvinde frygten for at vise maven, når man skal på stranden eller i svømmehallen. Og det er vi rigtig glade for, siger Bente Buus Nielsen, landsformand i Colitis-Crohn Foreningen, der arbejder med at udbrede kendskabet til tarmsygdomme.

Lene efter kæmpe støtte: Nu kan jeg klare alt!
Lene efter kæmpe støtte: Nu kan jeg klare alt!

Kampagnen har indtil videre affødt over 1.500 billeder på Instagram med hashtagget #GetYourBellyOut.

Hos Colitis-Crohn Foreningen har de dog også haft stor succes med at lægge billeder af en række af foreningens medlemmer, der står frem med deres sygdom på Facebook.

- Der er heldigvis mange, der efterhånden har indset, at stomiposer hverken er ulækre eller noget, man skal skamme sig over at have, og her har sociale medier spillet en afgørende rolle, siger Bente Buus Nielsen.

23-årig kvinde nedbryder tabu med bikini-billede
23-årig kvinde nedbryder tabu med bikini-billede

Ifølge hende er det budskab kommet rigtig bredt ud takket være sociale medier og den internationale kampagne #GetYourBellyOut.

- Vi er en lille forening, der ikke har penge til stor markedsføring. Derfor er det fantastisk, at de sociale medier spreder budskabet som ringe i vandet.

Unge strandgæster hånede 33-årig mor for hendes strækmærker
Unge strandgæster hånede 33-årig mor for hendes strækmærker

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tre mænd uden for livsfare efter...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Morten bruger 5.700 kroner for meget...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx