Af - 04/10-16 10:21

Grim virus spreder sig på Facebook: Sådan fjerner du denGrim virus spreder sig på Facebook: Sådan fjerner du den

En grim virus er i omløb på Facebook. Her er guiden til, hvordan du fjerner den.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Dado Ruvic)

En ubehagelig virus spreder sig i øjeblikket på Facebooks chatfunktion Messenger. Virussen gør, at der bliver sendt falske beskeder og links mellem venner.

Det skriver det svenske medie Metro.

Hvis du modtager en besked fra en ven med linket med 'video.html', skal du være særlig opmærksom og undgå at trykke på det.

Apple laver panikløsning mod spion-software
Apple laver panikløsning mod spion-software

Ved at trykke på linket vil du blive ført videre et Youtube-link med teksten '+18 video'. Her vil du ifølge Metro blive bedt om installere en fil med navnet '45to85'. Filen skulle ligne et link, der tidligere figurerede i browser-tjenesten Google Chromes webshop, men nu ikke længere eksisterer.

I så fald du henter filen ned, ender du sandsynligvis med at sende massive mængder spam ud til dine venner på Facebook.

Facebook i indirekte censur af forfatters hjemmeside
Facebook i indirekte censur af forfatters hjemmeside

Der er dog hjælp at hente, hvis du skulle være så uheldig at ryge i virus-fælden. Ifølge Metro kan virussen fjernes manuelt, men det er lidt kringlet. Dagens.dk har lavet en guide ud fra Metros artikel, der skridt for skridt viser, hvad du skal gøre:

Hvis du har Windows-computer skal du gøre følgende ifølge mediet:
Gå til en mappe på din computers C-drev, der hedder ” ckodnnokennobkojocomngeambodkfok” og fjern den. Genstart Chrome og skriv “chrome://Extensions” i webadressefeltet øverst. Se, om der fortsat står “45to57”. Hvis det er tilfældet, skal du klikke på skraldespanden ved siden af ​​teksten for at fjerne det – og starte forfra med de nævnte procedure her. Hvis ikke, er alt godt, skriver Dagens.dk.

Ny forskning: Derfor tager vi selfies
Ny forskning: Derfor tager vi selfies

Har du Mac-computer, gør du ifølge Dagens.dk følgende:
Afslut Chrome. Klik på forstørrelsesglasset øverst til højre på din computer ved siden af ​​uret. Skriv terminal/slet, og tryk på enter. Indsæt følgende tekst ordret i det vindue, der bør poppe op: rm -r ~ / Library / Application Support / Google / Chrome / Standard / Udvidelser / ckodnnokennobkojocomngeambodkfok

Tryk på enter for at virussen bliver fjernet. Genstart Chrome og skriv “chrome://Extensions” i webadressefeltet øverst. Se, om der fortsat står “45to57”. Hvis det er tilfældet, skal du klikke på skraldespanden ved siden af ​​teksten for at fjerne det – og starte forfra med de nævnte procedure her. Hvis ikke, er alt godt.

LÆS OGSÅ: GALLERI: 30 GENIALE Facebook-svar

LÆS OGSÅ: Svensk Facebook-forløber varsler gyldne tider for Fyn

LÆS OGSÅ: Advarsel: Ny Facebook-virus spreder sig hastigt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx