Af - 19/04-15 22:02

Her er våbnet, der skal jagte internet-troldeHer er våbnet, der skal jagte internet-trolde

Amerikanske forskere har lavet en formel, der skal finde frem til dem, der ødelægger diskussioner på internettet.

Bildstrecke im Grossformat »

Her er fem ting, der kendetegner en internet-trold.

Du er måske stødt ind i en på Facebook eller et andet sted på internettet. Det er dem, der udelukkende skriver kommentarer for at provokere eller for at starte en heftig diskussion. På dansk hedder de internet-trolde, på engelsk er det bare en troll.

Nu har amerikanske forskere lavet en formel, så man kan finde frem til dem ved kun at kigge på mellem fem og 10 af deres kommentarer. Derved kan man stoppe dem, inden de rigtig er kommet i gang med at provokere. Det skriver Wired Magazine.

I løbet af 18 måneder gennemgik forskere fra Stanford og Cornell Universitet kommentarer fra tre nyhedssider, der tilsammen har 1,7 millioner brugere. Det var CNN, Breitbart og IGN, der tager sig af henholdsvis almene nyheder, politik og spil.

TV: Anders Hemmingsen serverer 6 syge internet-øjeblikke
TV: Anders Hemmingsen serverer 6 syge internet-øjeblikke

Undersøgelsen, som bliver støttet af Google, fandt blandt andet ud af, at internet-trolde i gennemsnit skrev 264 kommentarer, før de blev lukket ned. I samme periode skrev en almindelig bruger 22.

I galleriet øverst kan du se, hvad der ifølge undersøgelsen kendetegner en internet-trold.

Målet var at finde nogle ting, der adskilte internet-troldene fra helt almindelige brugere. Planen er så, at det skal være nemmere at finde dem og forbyde deres adgang til debatterne.

Til det er de kommet op med en algoritme ud fra de ting, som kendetegner en typisk trold.

Krig og rædsel er kommet på Snapchat
Krig og rædsel er kommet på Snapchat

Konklusionen bliver dog, at formlen ikke helt er på plads endnu, og at den skal forbedres, inden man kan begynde at bruge den. Man har afprøvet formlen, og den viste sig at være en smule usikker.

Det var nemlig kun fire ud af fem af de udpegede personer, der viste sig at være internet-trolde. Forskerne bag foreslår derfor, at man graver et spadestik dybere for at forbedre formlen, men at det kræver en ny sum penge.

LÆS OGSÅ: De kæmper for frie brystvorter på Facebook

LÆS OGSÅ: Mascha Vang: Sådan blev hun en succes på internettet

LÆS OGSÅ: Model laver Snapchat-guide: Det betyder pigernes snaps i virkeligheden

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx